Koncert med Esbjerg Ensemble

Søndag d. 3. marts kl. 15 er der koncert i Medborgerhuset, Varde, med Esbjerg Ensemble.

Af
Kim Schou

Ved koncerten spiller ensemblet musik af Francis Poulenc, Florent Schmitt, Poul Ruders og Astor Piazolla. Fælles for alle komponister er, at de tilhører den såkaldte "Neoklassicisme", som hylder de klassiske dyder i musikken: Symmetri, enkelhed og klarhed. Komponisterne ville gøre op med romantikkens svulstige, vildtvoksende musik og fandt deres idealer i wienerklassicismen og barokmusikken: Enkle melodier, overskuelige musikalske forløb og et ligefremt udtryk.
En af de mest kendte neoklassicistiske komponister fra den tid er Francis Poulenc, ved koncerten spiller ensemblet et af hans mest elskede kammermusikværker: Sekstet for klaver og blæserkvintet.
Den franske komponist med det tyske navn Florent Schmitt bevægede sig, lidt som vores hjemlige Rued Langgaard, på en mærkelig måde mellem at være egensindig modernist og tilbageskuende romantiker. Men hans stykke for klaver og rørbladsinstrumenter har klare klassicistiske træk.
Af den argentinske komponist Astor Pizzolla spilles to satser "L'histoire du Tango", arrangeret for violin og marimba Café og Night-Club , festlig og medrivende musik.

Ved koncerten kan høres ensemblets nye violinist Sini Simonen. Hun er kun 26 år gammel, men har allerede vundet adskillige priser og har i en årrække været ansat i det estimerede Stuttgarter Kammerorchester,


FAKTA:

Koncerten er arrangeret af Varde Musikforening. Entré ved koncerten er 100 kr., 75. kr. for pensionister og studerende. Musikskoleelever under 25 år kommer ind for 10 kr.

Publiceret 22 February 2013 08:00