Kampen kan være tabt for Haderslev Kaserne og de 300-400 arbejdspladser her.

Kampen kan være tabt for Haderslev Kaserne og de 300-400 arbejdspladser her.

Sydjysk blodbad i kasernekrigen

Forsvarschefens indstilling til kasernelukninger har udviklet sig til 'worst case scenario'

Af
Peter Rasmussen

Hvis der findes en modpol til en 'win-win situation', så må det være den situation Syd- og Sønderjylland står i, efter at det er kommet frem, hvilke kaserner forsvarschefen har indstillet til lukning. En bunden opgave som denne fik af politikerne i slutningen af sidste år.
Der er nemlig tale om regulært blodbad i den sydlige region. På listen er kasernerne i Sønderborg, Haderslev, øvelsesområdet Søborg ved Aabenraa samt Bülows Kaserne i Fredericia. Derudover indstiller forsvarschefen også en kaserne på Bornholm samt enten Høvelte eller Vordingborg til lukning.
De omfattende lukninger betyder farvel til 2.000 fuldtidsstillinger. Endnu har politikerne ikke truffet endelig beslutning, men de fleste opfatter det som besynderligt, hvis man først beder forsvaret om selv at udpege hvilke kaserner, der kan lukkes indenfor den strategi man arbejder efter - for derefter at vælge andre.
De lokale politikere - såvel i kommunerne som på Christiansborg - fortsætter dog kampen for den sønderjyske kaserners fortsatte liv.

Publiceret 22 February 2013 07:00