"Tosca" er et fortættet drama om begær efter kærlighed og magt.

Tosca - iskoldt begær, jalousi og hævn

Spændende opera i Musikhuset Esbjerg.

"Tosca" er et fortættet drama om begær efter kærlighed og magt, og musikken i Puccinis mesterværk er lidenskabelig, så netop denne opera er et indlysende valg som afskedsturné for operachef og dirigent Giordano Bellincampi efter otte år i spidsen for Den Jyske Opera.
Historien udspiller sig i Rom i juni 1800. Napoleons hær er trængt ind i Italien og nærmer sig Rom. Situationen er sprængfarlig. Angelotti er politisk fange på flugt. Han gemmer sig i en kirke, hvor hans ven, kunstmaleren Cavaradossi, er i færd med at male et billede af Maria Magdalene. Cavadarossi lover at hjælpe Angelotti, men de forstyrres af Cavadarossis kæreste, operasangerinden Tosca. Via forviklinger og med den onde politichef Scarpia som mellemmand ender det med, at Angelotti begår selvmord, da hans skjulested afsløres, mens Cavaradossi dømmes til døden. Ingela Brimberg og Victoria Nava alternerer i titelrollen, og desuden medvirker et internationalt solisthold, Sønderjyllands Symfoniorkester og Den Jyske Operas Kor. Operaen opføres på italiensk med danske overtekster.
Selve operaen varer cirka 2 timer 45 minutter inklusiv to pauser. Musikhuset Esbjerg arrangerer operaoptakt 45 min. før forestillingen, hvor Per Günther vil gennemgå handlingen. Forestillingen finder sted mandag den 25. februar 2013 19:30 – i Musikhusets Store Sal.

Publiceret 22 February 2013 13:00