Der blev studeret med stor interesse da 25 politikere lagde vejen forbi Dansk Affald i Vojens.

Der blev studeret med stor interesse da 25 politikere lagde vejen forbi Dansk Affald i Vojens.

Tre partier så på affald

Det var dog ikke affaldet, men sorteringen og genanvndelsen, der var interessant for de politikere, som besøgte Dansk Affald i Vojens

Af
Peter Rasmussen

Der blev studeret med stor interesse. Politikere fra Enhedslisten, SF og Socialdemokraterne i Haderslev kommune ville gerne se nærmere på genanvendelsen af de indsamlede genbrugsmaterialer.
"Anledningen er, at vi gerne vil vide om vi med de nye sorteringsspande ?Duoflex? med kun to rum kan fastholde en sortering der giver lige så gode resultater som før, hvor borgerne selv sorterede mere i hjemmene," fortæller Enhedslistens Svend Brandt.
25 medlemmer mødte frem torsdag aften, hos Dansk Affald i Vojens, for at høre direktør Bjørn Stender fortælle om den nye centrale sortering, om både teknikken, miljøet og økonomien. Haderslev har i over 30 år været førende på genbrug og er det stadig.
"Målet med indførelsen af de nye Duoflex spande med kun to rum har været at få os til at sortere mere og smide mindre i restaffaldscontaineren. Det er lykkedes og Bjørn Stender tror at Dansk Affalds målsætning 'På vej mod 100% genanvendelse' vil blive opnået i løbet af 15-20 år," fortæller Svend Brandt.
"Det var spændende at høre om arbejdet på Dansk Affald i Vojens, men ikke mindst var det spændende at se sorteringsanlæggene i arbejde og følge medarbejdernes hurtige hænder. Der indsamles enorme mængder genbrugsmaterialer og de sorteres og sælges videre til genbrug," siger han.
"Det var et spørgelysten publikum, og Bjørn Stender er en ildsjæl, der i alle svar havde genbrug og miljøet forrest, så vi fik en stor forståelse af vigtigheden af genanvendelse, og de fleste ønsker bagefter kun at det skal gå hurtigere med at få borgerne til at sortere og sende mere til genbrug," slutter Svend Brandt.

Publiceret 22 February 2013 14:15