1000 håndboldspillere kommer til Kolding den 26 og 27. februar. Mostphotos.

1000 håndboldspillere kommer til Kolding den 26 og 27. februar. Mostphotos.

1000 håndboldspillere samles i Kolding til DM

Handelsskoleelever fra hele Danmark samles i Kolding og Vamdrup for at spille håndbold

håndbold Der bliver masser af rigtig godt og spændende håndboldspil, når cirka 1000 handelsskoleelever fra hele landet mødes til DM i håndbold den 26. og 27. februar i Kolding og Vamdrup.
I løbet af to dage skal 82 hold spille mod hinanden for at kvalificere sig til finalen. Der spilles på henholdsvis elite- og motionsplan, og arrangørerne er ikke i tvivl om, at der bliver mulighed for rigtig mange gode oplevelser – både som spiller og som tilskuer.
"En tredjedel af spillerne er elitespillere, og vi ved erfaringsmæssigt, at der leveres håndboldspil på et højt plan ved disse stævner.Der kæmpes virkelig engageret om de gode topplaceringer. Men der er afgjort også stor underholdningsværdi i de mange kampe, der spilles på motionsplanet – her er kampen for pokaler lige så intens",lyder det fra stævnets projektleder, Ib Vester-gaard Jensen.

Det sociale styrker

Udover det rent sportslige er det også interessant at se, hvad sportsstævner som eksempelvis et DM betyder for eleverne i forhold til deres skolearbejde.
"Det sociale aspekt ved arrangementet er meget stort, de unge lærer hinanden at kende på kryds og tværs af geografi, og der opstår stærke relationer – og ikke mindst oplever eleverne, at det på den måde er sejt at gå i skole."
"Der er ingen tvivl om, at det styrker fastholdelsen af eleverne – de har ganske enkelt ikke lyst til at droppe ud af skolen, fordi de oplever, at det er et godt sted at gå", fastslår Ib Vestergaard Jensen.
DM i håndbold for handelsskoler i Kolding er et stævne, der er skabt i et samarbejde mellem KIF og IBC International Business College.
KIF står for den sportslige del – IBC står for den praktiske med Ib Vestergaard Jensen som projektleder.

Kæmpe fest

De cirka 1000 spillere kommer fra alle egne af landet – fra Frederikshavn i nord, Sønderborg/Tønder i syd og Ishøj i øst.
Lokalt deltager handelsgymnasiet på IBC med otte hold – fire fra Kolding, to fra Fredericia Middelfart og to fra Aabenraa.
De mange kampe spilles i to haller i Vamdrup samt to haller i KFUM-hallen og Tre For Arena i Kolding.
Alle elever indlogeres og overnatter på både IBC og Brændkjærskolen.
Inden de afgørende runder og finalen skal spilles onsdag eftermiddag, er alle spillere inviteret til en kæmpe fest i Tre For Arena, hvor der blandt andet leveres musikalsk underholdning af rapper og hiphopper Negash Ali. Finaler spilles onsdag den 27. februar fra kl. 13.30 – 15.00.

Publiceret 24 February 2013 11:00