Tanja Marek er bladchef for Vamdrup Ugeblad der udkommer i et oplag på 15.500 styk.

Tanja Marek er bladchef for Vamdrup Ugeblad der udkommer i et oplag på 15.500 styk.

En god lokalhistorie

De seneste år har flere og flere aviser, dagblade og magasiner måtte lade livet. Men i Vamdrup har de succes med at trykke deres egen avis, Vamdrup Ugeblad

Af
Anne Lind

Anne Andersen

Det er jagten på den gode historie, på den nærværende fortælling og den facinerende beretning. Tanja Marek der er bladchef for Vamdrup Ugeblad er altid på udkig efter nyheder der berører borgerne i den lille by.
"Vi skriver jo om hverdagen her. Alle lokale historier er vigtige, stort som småt. Vi skriver om levende mennesker og det er primært historier fra Vamdrup vi bringer", fortæller Tanja Marek.
De sidste fire år har Tanja Marek stået i spidsen for det lille lokalblad, og siden 1998 har hun selv boet i byen.
"Jeg er selv engageret i foreningslivet, og da jeg har boet her så mange år, så har jeg jo et stort netværk. Men ellers ved de fleste også hvem jeg er. De plejer at sige, det er hende med håret", smiler Tanja Marek og henviser til den meget røde hårpragt hun har.
Vamdrup Ugeblad udkommer en gang om ugen, og det er Vamdrup Handelsforening der ejer avisen. Avisen er annoncebaseret og mange af de lokale er gode til at bruge avisen.
"Det er her man kan følge med i hvad der sker i byen, og både de forretningsdrivende og foreningerne er gode til at bruge os, slår Tanja Marek fast og fortsætter.
"Vi ligger lige midt i vores udgivelsesområde, og jeg har ret godt styr på hvad der rører sig, konkluderer Tanja Marek.
Avisen der har mere end 100 år på bagen udkommer i Jordrup, Vamdrup, Gesten, Lunderskov, Christiansfeld, Sjølund, Hejls samt dele af Sommersted, Vejen, Rødding og Kolding.

Publiceret 24 February 2013 07:00