(Privatfoto).

(Privatfoto).

Foråret er på vej ....

Det er Kunstforeningen Køge Bugts Forårsudstilling på Greve Gymnasium i april et tydeligt tegn på.

KUNST: For rigtig mange kunstnere langs Køge Bugt er et af årets væsentlige begivenheder, og et tegn på at en lang og til tider trælsom vinter endelig er slut, når Kunstforeningen Køge Bugt holder Forårsudstilling.
Denne gang sker det i weekenden 6.-7. april.
Sådan har det været gennem de seneste 44 år, og Forårsudstillingen formår fortsat at leve op til sin ”formåls-paragraf”: At være en ”kolonihavefest” hvor man kommer med, hvad man nu kreativt har frembragt i årets løb, af malerier, skulpturer, smykker, kunsthåndværk og meget meget mere – uden skelen til om man har været med på de første fem censurerede udstillinger, eller man bare går og hygger sig med at male i et hjørne i bryggerset.
Det gælder på Forårsudstillingen primært om at have et par hyggelige dage sammen, hvor man med en kop kaffe – eller et glas øl i hånden – går rundt og får sig en snak med dem man også udstillede med i fjor, eller helt nye talenter – og kan glæde sig over, at selv om man måske ikke selv får solgt noget i år – så har en af ens venner måske fået en rød prik på et af sine værker.
Forårsudstillingen har også gennem sine mange år som lokalt samlingspunkt været kilden til at kunstnere, efter lukketid lørdag, har mødtes til fest og farver hos hinanden, og måske lagt grunden til kunstnergruppe - og det er slet ikke så få, højt profilerede kunstnere og kunstnergrupper, der i tidens løb er udsprunget af forårets weekend på det gæstfrie Greve Gymnasium.
- Så laver man kunst – for sjov eller dybt seriøst – og hidtil kun har vist det til den nærmeste familie eller venner – så er chancen der for at glæde, ikke blot et større publikum, men sandelig også sig selv – og muligheden for at udstille sine værker, er faktisk ikke længere borte, end tasterne på computeren eller mobiltelefonen, idet man blot kan skrive til kunst2013@live.dk eller ringe til 2227 0351. Så er der straks et venligt menneske der giver den fornødne information, siger Erik Jensenius fra Kunstforeningen Køge Bugt.
Se også  www.kunstbugt.dk/medlemsblad.
pm

Publiceret 24 February 2013 16:00