Kvinder tager imod gratis HPV-vaccine

Skal man nå alle tre stik, mens vaccinen er gratis, kræver det, at man går i gang senest 1. juli

Antallet af 20-27-årige kvinder, der er blevet vaccineret mod HPV, er mere end tredoblet siden vaccinen blev gratis i slutningen af august sidste år. Det viser nye tal fra regionerne. Med udgangen af 2012 var ca. 56 procent i målgruppen blevet vaccineret. Inden vaccinen blev gratis, var det ca. 17 procent. HPV er blandt andet årsag til livmoderhalskræft.
I Fredericia er tallet 14,4 procent inden vaccinen blev gratis. Med udgangen af 2012 var 61,5 procent i målgruppen vaccineret.
"Det er vældig vigtigt, at de unge kvinder bliver vaccineret mod HPV. Derfor er det også meget glædeligt, at vi nu kan se, at så mange har taget imod tilbuddet om den gratis vaccine," siger Iben Holten, der er overlæge og projektchef i Kræftens Bekæmpelse.
Hun opfordrer de kvinder, som endnu ikke har fået de tre stik, til at komme i gang hurtigst muligt:
"Det er nu muligheden er der for at få vaccinen gratis. Vaccinen forebygger langt de fleste tilfælde af livmoderhalskræft, men virker også mod flere andre kræftformer," siger hun.
Skal man nå alle tre stik, mens vaccinen er gratis, kræver det, at man går i gang senest 1. juli. Tilbuddet udløber med udgangen af 2013. Resten af året vil Kræftens Bekæmpelse derfor arbejde på at få endnu flere til at tage imod den gratis vaccine.

Publiceret 24 February 2013 10:00