Der blev studeret skolevejs-sikkerhed i fredags.

Der blev studeret skolevejs-sikkerhed i fredags.

Skolevej kigges efter i sømmene

Hvordan ser det ud med sikkerheden på Haderslev kommunes skoleveje? Det skal nu tjekkes

Haderslev Kommune er i gang med at kigge på skolevejene i kommunen for at danne sig et indtryk af ruterne. Fredag var turen kommet til Norgesvej, som bruges af mange børn og unge, der går i skole i den nordlige del af byen.
En skolevejskonsulent fra Rambøll var ude at kigge på Norgesvej sammen med ingeniør Jørn Carstensen og formand for Trafiksikkerhedsgruppen i Haderslev, Sonja Svendsen.
Selvom lastbiler og biler overholder hastighedersgrænsen på Norgesvej, så er der rigtig mange in- og udkørsler, der skal tages hensyn til, ligesom der er mange parkerede lastbiler. Det kan alt sammen være med til at gøre, at det er utrygt at cykle på Norgesvej.
Skolevejskonsulenten skal nu vurdere, om det er muligt at sikre cyklisterne på Norgesvej eller hvilke alternative ruter, man kan anbefale, hvis eleverne skal undgå at køre på Norgesvej. 
Anbefalingerne fra skolevejskonsulenten kommer i løbet af et par uger, og så vil Haderslev Kommune tage stilling til, hvad man vil gøre.
Det er ikke kun i byen, at der kigges på skoleveje. Også skolevejene på landet og andre steder i Vojens, Gram og Haderslev bliver vurderet.

Publiceret 24 February 2013 07:00