Per Tonnesen er glad for byen med så gerne at der kom lidt mere trafik i gaderne

Per Tonnesen er glad for byen med så gerne at der kom lidt mere trafik i gaderne

Visioner for Vamdrup

Der er både tøjbutikker, dagligvarebutikker og frisør i byen. Men formanden for Handelsforeningen håber, at der på sigt kommer endnu mere liv i gaderne

Af
Anne Lind

Anne Andersen

en levende by Armene er ikke HELT oppe over hovedet i begejstring, men der er optimisme og positive toner at spore når Per Tonnesen fortæller om Vamdrup og sine ideer og forhåbninger for den lille by.
"Der er masser af udfordringer ved at bo her, men jeg synes også, at der er rigtig mange gode ting der er sat i gang. Eksempelvis har de fleste butikker her efterhånden gennemgået et generationsskifte, så det er forholdsvist ungdommelige ejere, og det tegner jo godt for fremtiden".
Vamdrup er den 2. største by i Kolding Kommune, og Per Tonnesen har masser af ideer og visioner for den by hvor han selv har boet det meste af sit liv.
"Jeg kunne godt tænke mig, at vi fik noget a la House of Innovation som der er i Kolding. Et sted hvor små virksomheder kunne leje sig ind. Det ville være oplagt at ligge sådan noget ved siden af banegården og hotellet", forslår Formanden for Handelsforeningen.

Tomme bygninger

Selvom det går godt for byens butikker og selvom borgerne bakker op om arrangementer og begivenheder, så er der flere punkter på Tonnesens ønskeseddel, som han gerne ser opfyldt.
"Jeg kunne godt tænke mig, at der sker noget mere oppe på vores torv. Jeg har også et ønske om, at den gamle Danske Bank-bygning skal bruges til noget, ligesom det gælder bygningen hvor Netto før lå. Det kunne være godt, hvis de kunne blive brugt til noget andet i stedet for at stå tomme", påpeger han.

Den gamle Danske Bank-bygning står stadig tom

Den gamle Danske Bank-bygning står stadig tom

God balance

I Vamdrup har de handlende efterhånden fundet et leje hvor der er god balance mellem dem der skal sælge og dem der skal købe. Der er således både dagligvarebutikker, herretøj, dametøj og børnetøjsbutikker. Men ifølge Per Tonnesen er der stadig plads til et par specialbutikker mere.
"Vi kunne godt bruge en Matas, det mangler vi lidt. Vi mangler også virkelig et byggemarked, og en café kunne være rigtig godt - måske endda en sportscafe", siger Tonnesen forhåbningsfuldt.
Om byen er stor nok til at opfylde alle formandens ønsker vil tiden vise, i hvert fald er der nok at give sig i kast med for den entusiastiske Vamdrupborger.

Publiceret 24 February 2013 10:00