I Flindts Fodspor:

Er du dus med himlens fugle?

Af
Jørgen Flindt

Man skal erkende, hvad man er god til. Og så sandelig - måske endnu vigtigere - hvad man ikke er så god til. Og tro mig. Jeg er ikke så god til at skelne den ene fugl fra den anden. Ornitologer skal ikke frygte, at jeg kommer og belærer dem om noget.
For jeg aner stort set ikke, om den fuglefløjt, jeg kan høre i baghaven, er fra en nattergal eller fra en havmåge.
Eller, ok måske lige der kunne jeg være med.
Men ellers er jeg på herrens mark. Men fuglen jeg kan høre er ikke på herrens mark. Den synger i min baghave, og det er der ikke meget herrens mark over.
Det er ved at forår, og det ved fuglene jo godt. Katten ved det også godt, så den er ved at glæde sig til grønne buske, den kan gemme sig bag, for den kan jo også godt høre fuglene synge. Og fugle er lig med potentiel mad.
Men katten er for doven til helt at gøre mere ved det lige nu, så derfor ligger vi begge på sangen og lytter til pipperne i baghaven. Det er forskellige lyde, men bare det, at der er forskellige slags fuglefløjt at lytte til, er så givende at man skulle tro, at fuglene er ansat af Gud til at være stresscoach for os mennesker.
Nu skal jeg passe på, for når fugle pipper for meget, så får man omvendt pip af det, men sådan er det ikke denne seneftermiddag, hvor jeg ligger og bare slapper af, og katten har fået lov til at være med til den øvelse.
Katten vinder kampen om at se mest afslappet ud, men den er nu også den fødte verdensmester i at slappe af på en utrolig cool måde.
Jeg slapper dog også af, og lader mig forføre af fuglene.
Kære forår, du er på vej, men jeg ved, at du smider en gang sne og kulde i hovedet på os, inden det for alvor er forår. For sådan går det hvert år. Man får forårsfornemmelse, og så tænker vejrguderne: nej, nej, nej, de trænger til en spand vinterlort, før de får forår.
Sådan er det bare. Det ved man. Og at fuglene synger, for det gør fugle nu engang, det ved man også. Der er egentligt så mange ting, man bare ved, når man ligger et fredfyldt øjeblik på det sandfarvede sengebetræk.
Vi er gode til det, katten og jeg.
Vildt gode.

Publiceret 24 February 2013 08:00