Der strikkes og spises kage

Der strikkes og spises kage

1 mand og 22 kvinder til maskebal

22 kvinder. 44 strikkepinde, mange meter garn. Det hele krydret med hygge og samvær. Alt det og meget mere når der er strikkecafé hos Madame i Give

Af
Jørgen Flindt

'En mand", lyder det undrende, da journalisten kommer ind hos Madame i Østergade i Give.
Nu er det ikke fordi, der ikke er mandlige kunder hos Madame, men denne torsdag aften er der strikkecafé, og det er en caféform, der trækker i kvinderne, mens der endnu ikke har været en mand til stede. Ikke før nu.
"Det er altså ikke fordi, mænd ikke er velkomne, men vi må erkende, at det kun er kvinder, som tager mod tilbuddet om strikkecafé, smiler Jette Sønderholm, som er indehaver af Madame, hvor der sælges både lingeri og garn. Og kvinderne kommer gerne til en aften i maskernes tegn. Denne aften er der 22, men der har været 28, da der var flest, men så var der heller ikke plads til flere i rummet.
Der shoppes, strikkes og snakkes på livet løs.
Nogle snakker om arbejde, andre om opskriften på den medbragte kage, som står forførende i midten af selskabet.
Alle kvinderne er i gang med strikkepindene. Nogle strikker trøjer, andre babytøj, andre noget tredje. Som eksempelvis Mona Cammelbeeck, som sidder i en sofa og er i fuld gang med at strikke nogle meget orange hjemmefutter.
"At strikke er yoga for sjælen. Det er afslappende, så hvis man inden man kommer her er godt op at køre, så kommer man helt igen, inden man kører hjem igen," siger hun og smiler kækt.
"Ja, det er godt for mændene", siger en an de andre fremmødte, og der grines rundt i rummet.
Det handler da også om mere end at strikke.
"Det sociale er da meget vigtigt. Vi er meget opmærksomme på hinanden og så er det super hyggeligt," siger Mona alt mens hun strikker videre.
Selv har hun besøgt strikkecaféen i Østergade i tre år.
 "Det var ikke fordi, jeg strikkede så meget på det tidspunkt. Men jeg var tilflytter, og da jeg så, at muligheden var her, så sagde jeg til min veninde, at det skulle vi prøve. Det har været en god måde at lære folk i byen på," siger hun.
Og så er alle kvinderne også enige om, at det er en god måde at udvikle strikkeriet.
"Nogle er meget rutineret, andre mere grønne. Men man inspirerer hinanden. Og så kan man altid spørge, hvis der er noget man ikke kan finde ud af. Derudover er der undervisning i ny og næ. Næste gang skal vi lære om dobbeltstrik," forklarer indehaveren af butikken, Jette Sønderholm.
I mens går snakken lystigt. Det virker til, at de har vænnet sig til tanken om, at de har fået besøg af en mand. Han får endda tilbudt et stykke kage, som viser sig at være god og lækker. Kan man ønske mere, når der er maskebal i Østergade?
Der er strikkecafé, sådan cirka hver anden uge. Indenfor få dage flytter Madame i større lokaler, men stadig i Østergade.
Så der vil stadig være maskebal, øh strikkecafé, i Østergade.

Publiceret 01 March 2013 11:00