Fløjtenist Linnéa Villén byder inden for til nye og unikke musikalske oplevelser i private hjem i Køgeområdet på udvalgte torsdage igennem foråret.

Fløjtenist Linnéa Villén byder inden for til nye og unikke musikalske oplevelser i private hjem i Køgeområdet på udvalgte torsdage igennem foråret.

Koncertoplevelser i intime rammer

Fløjtenist Linnéa Villén byder koncertgæster inden for i private hjem i Køgeområdet til unikke, intime musikalske oplevelser vi de kommende måneder.

Af
Martin Rasmussen

MUSIK: Den første torsdag i hver af de tre forårsmåneder bliver der mulighed for at få sig en helt speciel musikoplevelse i Køgeområdet. Den lokale fløjtenist, Linnéa Villén, står nemlig klar med en lille koncertrække med den særlige drejning, at koncerterne alle vil foregå i private hjem rundt omkring i Køgeområdet.
Den første torsdags-huskoncert, som hun kalder koncertrækken, kommer for eksempel til at foregå i en privat skovfogedbolig i Skrosbjerg, Herfølge, og både her og ved de kommende arrangementer i rækken er der altså udsigt til intime, musikalske oplevelser, hvor publikum kommer helt tæt på kunstnerne.
- Vi har valgt at afholde koncerterne i private hjem, fordi det handler om at give mulighed for at komme helt tæt på kunstneren i det øjeblik, kunsten skabes. Den usynlige barriere, som normalt skabes af scenekanten, er forsvundet. Tilbage er kun mødet mellem mennesker. Mødet mellem udøver og tilhører, fortæller Linnea Villén.
- Jeg tror og håber, at vi med det her koncept kan være til at skabe et unikt og samtidig ned-på-jorden-arrangement, hvor der er plads til alle. Et sted, hvor lytterne og udøveren er i samme gulvhøjde, siger fløjtenisten, der opfordrer til at være hurtigt ude, hvis man gerne vil med til arrangementet.
- For at skabe størst muligt nærvær i koncerterne, så bliver der kun solgt 30 billetter til arrangement, understreger hun.

Fløjter og klaver

Flere af landets største talenter inden for den klassiske musik gæster Køge Kommune. Den 7. marts klokken 20 spiller Trio "TO" musik af blandt andre J.S.Bach og Fr. Kuhlau for to fløjter og klaver. "TO" huser blandt andre den unge fløjtekomet Joachim Becarra Thomsen. Trods sine kun 17 år studerer han allerede på konservatoriet og har vundet guldmedalje i Berlingske Tidendes Musikkonkurrence, og han er senest blevet udvalgt af DR-symfoniorkestret til at modtage Kammersanger Emil Holms mindelegat på 30.000 kroner.
Han spiller sammen med Linnéa Villén, som studerer på solistklassen på konservatoriet i København, og er freelancefløjtenist - blandt andet i DR-symfoniorkestret og Operaen. Pianisten er Manuel Esperilla, akkompagnatør på konservatoriet og vinder af flere internationale klaverkonkurrencer.
Ud over en musikalsk oplevelse bliver der til "Torsdagshuskoncerten" også mulighed for at smage lidt god vin. Vinspecialisten fra Oluf Jensen Gård byder nemlig publikum på et glas, der er specielt udvalgt til at matche den musik, der er på repertoiret.
Læs mere om konceptet og programmet på www.torsdagshuskoncerten.mono.net.
Billetter bestilles hos Linnéa Villén på tlf. 2876 8992 eller mail villavillen@mail.com
 

Publiceret 01 March 2013 15:15