Det er indenfor det lyserøde område på kortet, at det fremover vil kræve licens at parkere i længere tid ligesom det også er her, at gennemkørsel bliver forbudt.

Det er indenfor det lyserøde område på kortet, at det fremover vil kræve licens at parkere i længere tid ligesom det også er her, at gennemkørsel bliver forbudt.

Nu skal der licens til at parkere

Både Ribes borgere og byens mange gæster skal fremover indløse parkeringslicens, hvis de vil af med bilen i bykernen

Biler er godt for meget og en nødvendig del af rigtig mange menneskers hverdag, men de larmer, oser og ikke mindst fylder - noget man særligt mærker i en snæver og velbesøgt bykerne som Ribes. I et forsøg på at dæmme op for trafikken har Byrådet vedtaget en såkaldt trafiksaneringsplan. Den rummer en række punkter blandt andet skal både beboere og besøgende i byen fremover indløse licens til at efterlade deres firehjulede i centrum af byen.
Som så meget andet bliver det ikke gratis - heller ikke for dem med adresse i Ribe. I løbet af ganske kort tid dumper et brev ind i de lokale brevsprækker, hvor i der blandt andet vil stå, at borgerne skal hoste op med 400 kroner for retten til en parkeringsplads de næste fire år. Beløbet er et engangsbeløb og giver altså ret til fire års parkering. Ønsker man kun parkering i for eksempel et eller to år er prisen den samme. I en skrivelse fra kommunen hedder det, at beboerlicenserne på 400 kroner skal "hvile i sig selv".
"Det betyder, at kommunen ikke skal tjene på udstedelse af licenserne. De 400 kroner skal blot dække det administrative arbejde i forbindelse med udstedelse af dem," forklarer Jane Rødgaard, ingeniør ved Vej & Park.

Gælder fra påske

Det vil fortsat være muligt for for eksempel kunder til byens forretninger at parkere gratis i to timer midt i byen eller fire timer på p-pladsen ved Ribe Vandrehjem. I Ribe Handelsstandsforening havde man gerne set flere fire timers-pladser, men formand Jimmi Kristensen oplyser, at Handelsstandsforeningen i det store hele er tilfreds med trafiksaneringsplanen.
Byens hoteller, vandrerhjemmet og enkelte andre forretningsdrivende kan udlevere gæstelicenser til deres kunder således, at for eksempel overnattende gæster kan sove roligt uden at frygte for parkeringsbøder.
Trafiksaneringsplanen træder allerede i kraft efter påske, men endnu er parkeringslicenserne ikke klar til udstedelse. Ingeniør Jane Rødgaard oplyser, at kommunen lige nu arbejder på højtryk for at finde den endelige model, og at alle berørte inden længe vil modtage besked om de nye tiltag med posten.
Udover krav om parkeringslicenser indeholder trafiksaneringsplanen blandt andet også en række restriktioner omkring bilkørsel i Ribes centrum. For eksempel bliver gennemkørsel forbudt i et større område ligesom der indføres gågadezoner flere steder.

Publiceret 01 March 2013 09:45