Fra det første møde om havnehaver torsdag aften. (Foto. Køge Kyst).

Fra det første møde om havnehaver torsdag aften. (Foto. Køge Kyst).

Rift om Havnehaver på Køge Havn

KØGE: Næsten halvdelen af de 50 nyttehaver på Søndre Havn, Havnehaverne, er allerede reserveret. Som optakt afholder Køge Kyst og Det Grønne Hus den 12. marts endnu et gratis haveforedrag
Lokale foreninger, institutioner, restauranter og private i Køge har taget godt imod Havnehaverne, som er 50 midlertidige nyttehaver, der i løbet af april bliver anlagt i byrummet
Opdagelsen. Som optakt til det kommende grønne liv på Søndre Havn inviterer Køge Kyst nu for anden gang til foredrag om fænomenet byhaver.
- Det er rigtig dejligt, at der allerede har været så stor interesse for Havnehaverne fra så mange forskellige. Jeg er sikker på, at Jens Juhls foredrag vil skabe yderligere interesse for de sidste haver, siger Henrik Lerdorf fra Det Grønne Hus, der sammen med Køge Kyst står bag Havnehaverne.

Foredrag ved Jens Juhl

Under overskriften ”Nytten ved en nyttehave i byen” vil den erfarne havemand og forfatter Jens Juhl til et foredrag tirsdag den 12. marts fortælle om økologisk dyrkning af nyttehaven.
Her vil han bl.a. forsøge at besvare spørgsmålene: Hvordan plejer man jorden, og hvordan får man udbytte af anstrengelserne? Jens Juhl vil også komme med anbefalinger til hvilke afgrøder, der kan dyrkes med succes på friland og hvordan planterne her kan hjælpe hinanden.
Deltagerne får også en praktisk vejledning i, hvordan de kan forspire planter til nyttehaven, og der vil være potter, frø og jord til alle deltagere, som herefter kan tyvstarte forspiringen hjemme i vindueskarmen.
Alle interesserede er velkomne til det gratis foredrag tirsdag den 12. marts fra kl.17-19 hos Tapperiet, Søndre Badevej 1. Bemærk, at arrangementet er flyttet fra Gule Hal til Tapperiet.
Under oplægget bliver der serveret varm suppe med brød.
Haverne er 120 x 120 cm store og bygges af træ, inden de fyldes med ren jord. På hele arealet er der i forvejen lagt 50 cm ren jord, så det er ingen forureningsrisiko ved at dyrke grøntsager og krydderurter på havnen. Du kan høre mere om de nye Havnehaver og skrive
dig op til en af dem til arrangementet eller ved at kontakte Henrik Lerdorf på henrik@detgroennehus.dk
Læs mere om Jens Juhl på www.slottet-i-smoermosen.com.
pm

Publiceret 01 March 2013 12:00