Sarah tjener penge på at spille syg

Af
ark

Skudoffer, fodboldspiller med brækket ben, gammel dame med KOL.
Den 24 årige lægestuderende, Sarah Bjørnholt, spiller alle rollerne, når hun spiller alvorligt syg patient under træningsøvelser på Hvidovre Hospital.
Jobbet er et studiejob. Sarah studerer til sygeplejerske og for at kunne tjene penge gennem uddannelsen, spiller hun bl.a. falsk ældre dame, når de unge læger skal træne i praksis. Lægerne og de kommende sygeplejersker skal lære at tage hurtige og korrekte beslutninger selv under stress.
I den hverdag, de kommer ud til, handler det om liv eller død, og derfor er det vigtigt at være ordentligt trænet.
- Det giver et helt andet stressniveau for deltagerne at lave øvelser med rigtige mennesker i stedet for fantomer - også selvom det er en skuespiller, forklarer Sarah Bjørnholt- og tilføjer: - Jeg kan jo klage over smerter eller spørge efter mine pårørende, og hvis jeg fx spiller voldsoffer, kan jeg være vred eller bange. Det giver en ny dimension at forholde sig til, og det tvinger deltagerne til at kommunikere på en helt anden måde. Selvfølgelig strammer jeg den lidt og opfører mig lidt ekstra besværligt, så der kommer mere pres på, siger hun.
Hvidovre Hospital bruger i 95 procent af øvelserne figuranter i rollerne som syge. Dermed er Hvidovre sammen med Amager Hospital førende på området.
 

Publiceret 01 March 2013 09:00