Det handler bare om at prøve. Og skulle det alligevel volde problemer, så var der hjælp at hente fra kyndige fagfolk til demodagen i fredags.

Det handler bare om at prøve. Og skulle det alligevel volde problemer, så var der hjælp at hente fra kyndige fagfolk til demodagen i fredags.

Seniorerne fik styr på teknikken

Med god vejledning fra Click og DuKa PC fik mange mulighed for at prøve kræfter med både netbank, e-mails og andre tekniske udfordringer

Af
Rune Weitling

Firmaet hedder DuKa PC. Og de ku' da sagtens, de ældre. Eller seniorerne som det vist hedder på moderne dansk.
Men lad os nu sige det, som det er. Det er ikke altid lige nemt det med computere, e-mails, netbank og alt det andet som i høj grad har afløst brevet og mødet med den flinke bankrådgiver. Men når det nu volder problemer, så er det jo godt, at der er hjælp at hente, og det var der forleden i Sædding Centret, hvor butikken Click i samarbejde med DUKA PC holdt en demodag på centrets torv.
"Det har virkelig været en succes. De ældre vil jo gerne, så det handler bare om at hjælpe dem lidt, og det gør vi i dag," lyder det med et smil fra Frank Leed fra Click, der naturligvis heller ikke er ked af, at han i løbet af formiddagen fik solgt hele seks computere.
Smil er der også om læberne hos brugerne, når de finder ud af, at de faktisk slet ikke er så slemme de computere. Det kan salg- og marketingschef fra DuKa PC, Henrik Hoffmeyer, bekræfte:
"Det handler jo i høj grad om berøringsangst, men så snart vi viser, hvor let det er, så er smilet der. Computerne er særligt udviklet til seniorerne, så de har en virkelig høj brugervenlighed. Ja, man kan faktisk ikke gøre noget forkert, og det er der mange, som naturligvis føler sig trygge ved," siger Henrik Hoffmeyer og tilføjer, at computerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen.
Under alle omstændigheder var det i hvert fald tydeligt, at de seniorer som lørdag kastede sig ud i de digitale lyksaligheder ikke så til at blive skræmt. Tværtimod.

Publiceret 01 March 2013 11:45