Mai-Britt Haugaard Jeppesen Bydelsmødrenes styregruppe og de to bydelsmødre Nese og Serife. (Privatfoto).

Mai-Britt Haugaard Jeppesen Bydelsmødrenes styregruppe og de to bydelsmødre Nese og Serife. (Privatfoto).

Stor interesse for projekt Bydelsmødre i Køge

Af
Per Møller

KØGE: Onsdag den 27. februar var Sund Zone vært for et informationsmøde om projekt Bydelsmødre i Køge.
25 kvinder fra h.h.v. Ellemarken, Søparken, Hastrupparken og Karlemoseparken viste interesse for projektet ved at møde op.
Allerede samme aften tilmeldte 11 kvinder sig uddannelsen til bydelsmor.
Uddannelsen foregår om mandagen med start den 8. april til den 23. september. Herefter er kvinderne klar til at gå ud og hjælpe andre kvinder. En hjælp kan bl.a. være at oversætte breve fra kommunen, vejlede kvinderne i, hvor de kan få rådgivning om uddannelse eller hvor kvinderne kan gå til svømning. Opgaverne spænder bredt.
Nese og Serife, som er bydelsmødre fra Valby og Sydhavnen, var med til mødet for at dele ud af deres erfaringer. Nese blev uddannet bydelsmor for et halvt år siden. Hun har et job ved siden af sit frivillige arbejde som bydelsmor, hvor hun bruger en del af sin tid med at bygge bro mellem tyrkiske kvinder og sundhedsplejersker.
Serife var en af de allerførste, der blev uddannet som bydelsmor.
Rollen var ikke ny for hende, for hun har hele sit liv hjulpet i sit eget netværk.
Begge bydelsmødre føler, at de har fået ny viden om bl.a. børneopdragelse, børn og unge samt fritidsaktiviteter i deres nærmiljø.
Nese og Serife lægger vægt på, at de ikke løser kvindernes problemer. De viser kvinderne vej til at få hjælp og skubber kvinderne i retning af at kunne klare sig selv. De mener, at kvinderne er hjulpet et langt stykke af vejen ved at give dem selvtillid.
Mai-Britt Haugaard Jeppesen, som sidder i bydelsmødrenes styregruppe, deltog også i mødet. Hun fortalte, at der på landsplan er 400 bydelsmødre i aldersgruppen 20-70 år.
- Det var et meget positivt møde, og vi ser meget frem til det fremtidige arbejde med bydelsmødrene i Køge, siger Serpil Gün fra Sund Zone i Køge til Lørdags-Avisen.
Skulle nogen kende nogen, eller selv være interesseret i at gå med i projekt bydelsmødre i Køge, kan man rette henvendelse om yderligere oplysninger hos Serpil Gün på mail Serpil.gun@koege.dk eller telefon 3046 6102. Se også www.bydelsmor.dk.

Fra det velbesøgte møde hos Sund Zone i Køge. (Privatfoto).

Fra det velbesøgte møde hos Sund Zone i Køge. (Privatfoto).

Publiceret 01 March 2013 08:45