Niels Algreen Møller kommer oprindeligt fra Lolland, men er uddannet fra Københavns Universitet, hvor han de seneste tre år har arbejdet på sin ph.d.-afhandling om jernalderen i Sydvestjylland og forventer at forsvare den i løbet af foråret. Foto: privat

Niels Algreen Møller kommer oprindeligt fra Lolland, men er uddannet fra Københavns Universitet, hvor han de seneste tre år har arbejdet på sin ph.d.-afhandling om jernalderen i Sydvestjylland og forventer at forsvare den i løbet af foråret. Foto: privat

Sydvestjyske Museer henter jernalder-mand

Museumsdirektør Flemming Just er ovenud tilfreds med, det er lykkedes at hente arkæolog Niels Algreen Møller til Sydvestjyske Museer. Den nye mand brænder især for jernalderen

Af
Rune Weitling

Direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, er normalt ikke en mand, der bruger de heeelt store ord, men når talen falder på arkæolog Niels Algreen Møllel, holder han sig ikke tilbage.
"Det er en særdeles dygtig arkæolog, vi har ansat. Jeg har faktisk aldrig i en ansættelsessituation set så fine papirer, så jeg forventer mig rigtig meget af ham i de kommende år. Niels har allerede et solidt navn i arkæologikredse. Han er meget stærkt kørende forskningsmæssigt og metodisk og har lang erfaring med praktisk udgravning, især i Varde-området. Desuden er han meget internationalt orienteret og har i en række år arbejdet som arkæolog i både Vestafrika og Grønland," siger Flemming Just, der har været på jagt en ny mand, da museumsinspektør Ingrid Stoumann med udgangen af 2012 gik på pension.
Niels Algreen Møller kommer oprindeligt fra Lolland, men er uddannet fra Københavns Universitet, hvor han de seneste tre år har arbejdet på sin ph.d.-afhandling om jernalderen i Sydvestjylland og forventer at forsvare den i løbet af foråret.
"Museets ambitiøse forskningsplaner med større samarbejdsprojekter og et internationalt tilsnit er den væsentligste årsag til, at jeg søgte stillingen. Det er i høj grad de større samarbejder og projekter, der rykker ved vores forståelse af forhistorien. Det er i den slags projekter, det er rigtigt sjovt at være arkæolog. Og så giver stillingen rigtig gode muligheder for også at komme ud at formidle det, som man brænder for," siger Niels Algreen Møller om baggrunden for at søge mod vest.
"For en arkæolog med fagligt fokus inden for jernalderen er vadehavsområdet en interessant mulighed for at undersøge samspillet mellem menneske og natur såvel som udviklingen af jernalderens lokalsamfund, dvs. perioden fra ca. 500 f.v.t. til ca.800 e.v.t.," siger Niels Algreen Møller.

Publiceret 01 March 2013 14:30