Er der mindre solskin på Stevns ?

Køge Kommune har et energispareprojekt. Det er klart at ny teknologi fordrer at Køge Kommune til stadighed investerer og forbedrer egne ejendomme.
De mest lønsomme projekter skal der investeres i først . Et af punkterne er at bl.a. Ejby- Ellemark- og Holmebækskolen skal have opsat solcelleanlæg for 4 mio kr, ud af et samlet investeringsbudget på 26 mio. kr.
I nabokommunen Stevns – som ikke har færre solskinstimer end i Køge Kommune – har man vedtaget at solcelleanlæg ikke er vejen frem. I Stevns ønsker man ikke at sætte solcelleanlæg op på kommunale ejendomme og formanden for Plan- og teknikudvalget i Stevns udtaler at solceller er et "populistisk eventyr" og at disse anlæg i øvrigt rangerer langt nede på listen over hvad der samfundsmæssigt bedst kan betale sig.
I Køge Kommune er opsætningen af solceller på de tre skoler kun starten og flere vil komme. Det kan godt virke som et paradoks at Stevns Kommune finder andre energiinvesteringer mere rentable og presserende at sætte op end at anlægge solceller på kommunale ejendomme.
Køge Tyst
På det lukkede byrårådsmøde blev det besluttet at udvide Rådhuset i Køge med 2.900 ekstra kvadratmeter, som TK Development skal stå for.
Det er åbenbart flertalsgruppens mantra at alt vedrørende Køge Kyst skal på de lukkede dagsordner. På det åbne møde blev det besluttet at igangsætte en idé konkurrence om et eventuelt nyt Kulturhus. Det skulle åbenbart ikke på som et punkt på det lukkede byrådsmøde.
"Heldigvis" fristes man til at sige, har borgerne efterfølgende mulighed for at gøre indsigelser mod projekterne når lokalplanen skal politisk behandles. Hvorfor dette hemmelighedskræmmeri ?
Lad borgerne fremover være en del af den politiske proces i stedet for at disse projekter skal behandles for lukkede døre.

Publiceret 01 March 2013 09:15