Havvindmøller på Sundeved

Jette Lind, Bøgevej i Nybøl, skriver:
Peter Hansen, borgmesterkandidat i Sønderborg Kommune, fortalte på borgmesterkandidatmødet i Nybøl, at Sønderborg Kommune havde brugt rigtig mange ressourcer på ProjectZero og havvindmøllerne. Det kan således undre, at han ikke har formået at anvende denne dyrt indkøbte viden til noget konstruktivt og fornuftigt i forbindelse med havvindmøllernes placering i vores kommune.
I Jyllands Posten den 22.2.2013 kan man læse, at Venstres energiordfører Lars Chr. Lilleholt udtaler følgende: ?Forudsætningen for at stille møller op er, at der er lokal opbakning ... Nogle steder er der både plads, vind og lokal opbakning, men man skal ikke gennemtvinge konflikter, bare fordi man gerne vil markere sig som grøn kommune.? Lars Chr. Lilleholt ser hellere en mere detaljeret, overordnet energiplanlægning for hele landet.
Denne udtalelse burde Peter Hansen, partifælle til Lars Chr. Lilleholt, lytte til. Det er jo ikke en skam at ændre mening. Måske vil nogle vælgere kreditere dig og de øvrige politikere, som stemte ja til havvindmøllerne på land i december, for en holdningsændring til næste kommunevalg.
Brug ressourcerne på alternative energiformer f.eks. solceller. Der er planer om at etablere nye parcelhusområder flere steder på Sundeved. Hvorledes har kommunen tænkt sig at tiltrække nye borgere, når de får kæmpevindmøller som nabo?

Publiceret 01 March 2013 15:00