Kjeld Truberg Jensen.

Kjeld Truberg Jensen.

Læge forsvinder ind i akvarellernes verden

Kjeld Truberg Jensen var i mange år overlæge inden for mikrobiologi. Nu fylder kunsten i hans liv, og i påsken åbner han som deltager i Kunstrunden Sydvestjylland sit hjem i Varde

Da Kjeld Truberg Jensen begyndte at male akvareller i 2005, var det mest for at koble af fra arbejdet som overlæge inden for klinisk mikrobiologi – bakterier, virus og svampe – på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Men det udviklede sig hurtigt. Han kom på kurser, gik til møder og foredrag og deltog i udstillinger, og især siden han blev pensioneret i 2011, har kunsten fyldt meget i hans liv.
"Jeg er ikke ud af nogen kunstnerfamilie, men har altid godt kunnet lide at tegne, og jeg føler en stor glæde og tilfredshed ved at male og udforske farverne og deres indbyrdes forhold til hinanden. Jeg bruger mest naturen som motiv, men jeg maler også opstillinger, ofte utraditionelle, og jeg holder i det hele taget af at eksperimentere. Nogle gange bruger jeg computergrafik, andre gange slår jeg mig bare løs på et vådt stykke papir," siger Kjeld Truberg Jensen.

Vandmøllen åben for gæster i påsken

Siden 2007 har han udstillet 13 gange i det sydvestjyske område, i kunstforeninger, offentlige bygninger og centre, og i påskedagene deltager han for første gang i Kunstrunden Sydvestjylland. I huset på Vandmøllen i det nordvestlige Varde har han to store, sammenhængende stuer, en rummelig entré og et maleværelse, hvor han glæder sig til at vise gæsterne sine meget forskellige akvareller.
Da Kjeld Truberg senest udstillede i Oksbøl, fik han solgt næsten halvdelen af de 40 udstillede værker. Livet som kunstner har givet ham et netværk, som han ikke havde i det ofte ensomme sygehusarbejde. Han er medlem af akvarelgruppen Tidevand i Esbjerg og har været medlem af Varde Kunstforenings bestyrelse siden 2008. Han er også webmaster.

Mere om Kunstrunden Sydvestjylland

Kunstrunden Sydvestjylland i påsken 2013 er en censureret begivenhed, hvor tre uafhængige censorer udvælger deltagerne for at sikre et højt kvalitetsniveau. 96 deltagere – 77 kunstnere og kunsthåndværkere, otte museer og 11 gallerier – åbner i dagene 29.-31. marts dørene for kunstinteresserede, alle dage kl. 11.00-17.00. Kunstrunden giver besøgende mulighed for at møde kunstnere og kunsthåndværkere i deres egne, autentiske omgivelser, høre deres historie og baggrunden for deres værker og produkter. I Kunstrunden Sydvestjyllands første år, påsken 2012, blev der registreret ca. 9.000 besøg, hovedsageligt fra nærområdet, men også det øvrige Danmark, Tyskland og Holland. Læs mere på www.kunstrunde.dk. Du kan også besøge det fælles INFOcenter hos Ribe Jernindustri A/S, Saltgade 11, Ribe.

FAKTA:

Bag Kunstrunden Sydvestjylland står Kunstnetværk Sydvestjylland, en regional forening stiftet i april 2012. Foreningen samler kunstnere, kunsthåndværkere og andre, som ser kunst som et erhverv, og medlemstallet fra fem kommuner er ca. 120. Kunstrunden støttes i 2013 af Esbjerg Fonden med 20.000 kr.

Publiceret 18 March 2013 11:30