Det var med sin elskede hustru Tina i tankerne, at generationskiftet blev til mere end bare en tanke for Per Dupont Holdt .

Det var med sin elskede hustru Tina i tankerne, at generationskiftet blev til mere end bare en tanke for Per Dupont Holdt . "Det har været hårdt at miste mor, men det har nok bragt os endnu tættere sammen med far," fortæller Sabrine Dupont Meisner Holdt, som kort efter morens død selv blev mor til en lille datter. Foto: Mette Henriksen

"Nu skal der være tid til det sjove"

Det bliver i familien: Restauratør Per Dupont Holdt giver stafetten til livsværket Restaurant Knapp videre til sin ældste datter Sabrine Dupont Meisner Holdt - men er stadig med fra sidelinjen

Af
Mette Henriksen

For præcis 26 år siden overtog Per Dupont Holdt sammen med sin hustru Tina forpagtningen af Restaurant Knapp ved Aabenraa. Nu giver den 52-årige stafetten videre til sin ældste datter, Sabrine på 26 år, som pr. 1. april indtræder som direktør for hjertebarnet Knapp. Hun siger dermed farvel til stillingen som restaurantchef på Hotel Fakkelgaarden i Kollund.

Ok med Jebsen og søstrene

"Jeg vil gerne give den del, som hedder drift og personale videre, så længe jeg kan. Vi har drøftet det internt i familien med Sabrines søstre, som er helt indforstået med mit valg, da de ikke selv regner med at gå restaurationsvejen. Også familie Jebsen glæder sig over beslutningen, så nu skal der være mere tid til det sjove," fortæller Per Dupont Holdt, som dog stadig er med på sidelinjen, når Knapp inviterer indenfor til gourmetmad krydret med god gammeldags betjening.
"Sabrine skal her i starten også have tid til sin egen lille familie, så jeg vil stadig være der og rådgive hende. Og så vil jeg tage mig endnu mere kærligt af gæsterne."

Restaurant Knapps nye direktør, Sabrine, er selv vokset op blandt Knapps gryder og sølvtøj. For fire måneder siden blev hun og husbonden Troels Lyck Nissen forældre til lille Mathilde, som især dessertkokkene nok kommer til at se en del til fremover.

Restaurant Knapps nye direktør, Sabrine, er selv vokset op blandt Knapps gryder og sølvtøj. For fire måneder siden blev hun og husbonden Troels Lyck Nissen forældre til lille Mathilde, som især dessertkokkene nok kommer til at se en del til fremover.

Griber chancen nu

Generationsskiftet indledes især med Per Dupont Holdts afdøde hustru Tina i tankerne, som i efteråret 2012 døde efter et længere sygdomsforløb.
"Selvfølgelig har det her også at noget at gøre med, at Tina ikke er her mere. Det har fået mig til at reflektere over, hvad jeg skal bruge de næste år til. Jeg har oplevet alt for mange krofolk gå ned med flaget. Og jeg vil ikke knokle mig ihjel. Derfor har jeg valgt at gribe chancen nu, hvor Sabrine har banket på, fordi hun gerne vil have nye udfordringer. Og så er vi så heldige at have et rigtig godt team, som kan løfte i flok."

Per og datteren Sabrine, som nu bliver direktør for Restaurant Knapp.

Per og datteren Sabrine, som nu bliver direktør for Restaurant Knapp.

En halv ung mand

Per Dupont Holdt betegner sig selv som en "halv ung" mand. Han indrømmer gerne, at han er gammeldags, og at nye boller på suppen med Sabrine ved roret bydes velkommen. Det er i det hele taget blevet tid til eftertanke for manden, som i gennemsnittet har arbejdet 90 timer ugentligt.
"Jeg har forsømt mine egne børn og har for eksempel aldrig kørt en tur med dem i barnevogn. Men det skal der være tid til nu med mit lille barnebarn, Mathilde, som skal luftes i familiens gamle barnevogn. Den kan ikke klappes sammen, men det er lige meget. Vi skal jo bare hygge os med at gå ture herude i området."

Publiceret 18 March 2013 13:00