Del din netforbindelse med naboerne. Det skal borgere i Varde til.

Del din netforbindelse med naboerne. Det skal borgere i Varde til.

Varde bliver forsøgsby

YouSee har valgt Varde som forsøgsby for et nyt netværk, hvor bredbåndskunder deler hinandens netværksadgang

Af
Louise Ritter

Fra den 1. juni og tre måneder frem vil flere 4.000 husstande i Varde som de første få adgang til det, der om få år forventes at blive et fælles trådløst netværk for godt en halv million bredbånds-husstande på landsplan. Det er Varde Antenneforening, der har sagt god for at lade Varde være forsøgsby for YouSees ambitiøse projekt, hvor bredbåndskunder kort fortalt deler hinandens netværksadgang.
Tanken er at skabe et stort netværk af hotspot, så medlemmerne kan komme gratis på nettet med deres computer, iPad eller smartphone, når de tager den med sig. Det kræver blot, at der indenfor en radius af 10-5 meter er nogen, der har valgt at dele deres forbindelse

Styr på sikkerheden

Hvis forsøget i Varde går som håbet, vil det blive udvidet til andre steder i landet, og det forventningen, at samtlige 430.000 bredbåndskunder skal kunne være med i løbet af næste år.
Men hvad med sikkerheden, for når man deler forbindelse, hvad kan for eksempel naboen så lige få forbindelse til?
"Vi har fået løfter om, at man ikke skal være bange for, at andre kan få adgang til ens computer. Der er vandtætte skotter mellem medlemmernes internetadgang og det fælles netværk," siger Poul Erik Pind, formand for Varde Antenneforening.

Publiceret 18 March 2013 09:00