Det er dette skib, Styrvolt, kommunen vil placere i Sønderåen mellem biografen og Siemens-kontorerne i Dokken.

Det er dette skib, Styrvolt, kommunen vil placere i Sønderåen mellem biografen og Siemens-kontorerne i Dokken.

Gammel skude hører ikke til i åen

Af
Læserbrev af Kjeld Hawaleschka

Et er skib at føre, et andet er sammenhæng at forstå.
Men kan det nu passe? At det koster minimalt, ja måske kun en bagatel at vedligeholde et gammelt træskib.
Med rette kunne man måske spørge folkene bag Martha, som kæmper og værner om dansk kulturarv. De ved nok en del derom.
Men skidt, skulle udgifterne blive så høje som skibsmasterne, så har det ingen kvaler, for her er det borgerne, der betaler.
Når regulativet for Sønderåen skal opretholdes, kan det så passe, at det bliver problematisk? Næ nej. For vi spørger jo bare os selv, skulle det så alligevel ske, at åen løber over sine bredder, da er årsagen nok den, at naturen er gået amok.
At Gammelhavn og skib ikke passer sammen, hverken typemæssigt eller tidsmæssigt, hvad så, vi kan jo altid lave lidt historiefusk, vi fusker jo så meget i forvejen.
Giftig bundmaling på et gammelt skib. Kan det nu passe, at det betyder noget? Der løber jo rent vand i åen hele tiden, og desuden så spørger vi os selv, vi er vel en frikommune.
Skulle der snige sig en rotte eller to om bord, så ringer vi til rottemanden, som vi skal. Er de forgiftede rotter så uforskammede, at de lægger deres afsjælede legeme inde bag garneringen, så er rådne råd dyre. Men vielser, hvor deltagerne ifører sig gasmasker, kunne måske blive en ny trend.
Måske vil, et så spændende projekt, som et gammelt skib jo er, blive mål for grafittimalere og kåde mennesker, der border skibet og omdanner det til en sørgelig synkende sørøverskude.
Men kan det nu passe, at der findes sådanne skumle personer i Vejle? Nej, men der kunne jo komme nogle udefra. Jamen så kan vi bare sætte døgnvagt på skibet, der er jo så mange ledige varme hænder til sådan noget.
Det hele giver ingen kvaler, for borgerne betaler.
Skal historien om Gammelhavn fortælles – det er en super god ide – men så må den vel bygge på historiske fakta, det er jo deri, værdierne ligger.
De mange ufortalte problemer med at plante et stort gammelt skib i en forholdsvis lille å, og bagatelliseringer angående økonomien, får alle røde lamper til at blinke.
Kan den gode historie mon dog ikke fortælles på en mere relevant og historisk måde?
Måske en integreret platform, der fyldes med oplevelser, historie og aktiviteter til glæde for små og store.
Et gammelt skib er en farlig tumleplads, der slet ikke egnet til leg og events.

Publiceret 07 April 2013 12:00