De fantastiske batboys

Jelling fs har succes med et nystartet gren af dens mange tilbud. Nemlig bordtennis. Og tre af de yngre spillere har vundet landsmesterskabet for hold

Af
Jørgen Flindt

Salen på Bredagerskolen er stedet, hvor i alt seks knægte i forskellige størrelser er i gang med at slå hårdt til de mange små hvide bolde, der får en på goddagen og flyver over nettet. Og straks kommer tilbage igen.
"Det er sjovt spil og også udfordrende", siger en af spillerne, Nicolai Nørlund, alt mens han spiller.
Der er rimelig roligt i salen denne fredag eftermiddag.
"Vi er ikke så mange i dag. Det er nok på grund af lock outen. Tingene er anderledes lige nu", siger Ronni Pedersen, der træner de unge mænd i salen.
Bordtennisafdelingen af Jelling fs har 25 medlemmer og derudover nogle motionister, som også gør brug af bordene. Det er alt i alt et meget flot tal, for bordtennisafdelingen har kun lidt over et år på bagen.
"Bordtennis var stor i Jelling dengang, jeg selv var barn og ung. Vi var en stor årgang, som dengang for tyve år siden spillede i Jelling, men så døde det, de vi voksede op i den alder, hvor der var så mange andre ting, der lokkede. Men min interesse for bordtennis har altid været der, og da vi fik købt et bord hjemtil garagen opstod tanken om, at mon ikke der er flere i Jelling, som gerne vil spille bordtennis", siger han.
Og det var der. Idéen blev til virkelighed, og medlemmerne kom til. Deriblandt Ronnis søn Magnus, som sammen med et par kammerater fra Bredagerskolen har taget sporten så meget til sig, at talenter folder sig ud.

De vandt

Magnus Pedersen, Daniel Lau og Nicolai Nørlund vandt for nyligt landsmesterskabet for puslingehold under DGI.
"Og vi forventede da også at vinde," griner Magnus.
Faktum er i hvert fald, at de vandt. De tabte ikke en eneste holdkamp på vejen.
"Det kræver et gå på mod at spille bordtennis og tage til turneringer for at vinde. Men de ville af sted og de ville vinde," siger Ronni Pedersen med stolthed i stemmen.
Næste led er at komme ind under Dansk Bordtennis Union.
"Vi har ikke tilmeldt os unionen endnu, for vi ville lige se, hvordan det gik med at komme i gang. Men det er jo gået rigtigt fint," forklarer træneren og manden der købte et bordtennisbord hjem til garagen.
Og det endte et helt andet sted. Med medaljer til følge.
Bordtennisafdelingen under Jelling fs er selvfølgelig åben for nye medlemmer, og der er især mangel på piger, så dermed en opfordring: Batpiger søges.

Daniel, Magnus og Nicolai vandt DM for hold i bordtennis

Daniel, Magnus og Nicolai vandt DM for hold i bordtennis

Træner Ronni Pedersen længst væk har succes med sine drenge. Og piger søges.

Træner Ronni Pedersen længst væk har succes med sine drenge. Og piger søges.

Publiceret 01 May 2013 08:00