Marc Fachhni-Madsen (tv.), Michael Vitus og Søren Stensby er Mother Lewinsky. Endnu et talentfuld band fra den esbjergensiske musikscene.

Marc Fachhni-Madsen (tv.), Michael Vitus og Søren Stensby er Mother Lewinsky. Endnu et talentfuld band fra den esbjergensiske musikscene.

Det går 'strygende' for Mother Lewinsky

Esbjergensiske Kellermensch, The Floor is Made of Lava og Mads Bjørn er allerede veletablerede navne på den danske musikscene. Nyeste skud på stammen kan meget vel være Mother Lewinsky

Af
Rune Weitling

Den musikalske muld i Esbjerg spirer for tiden, og en af de 'blomster', der i øjeblikket rager lidt længere op end de andre, hedder Mother Lewinsky.
Det er muligt, du ikke lige har hørt om bandet, men det kommer du med garanti til. Trioen udgav den 22. april deres EP, med hvilken de allerede på førstedagen overhalede Justin Bieber - i hvert fald et af hans numre - på iTunes. De er booket til at spille på årets Roskilde Festival og så spiller de i den kommende weekend på SPOT Festival i Århus. I den store sal vel at mærke.
"Det bliver en ganske pompøs koncert, hvor vi vil være omkring 20 mand på scenen, da vi har allieret os med en flok talentfulde strygere fra Det Danske Ungdomsensemble, Duen. Vi glæder os meget," siger bandets trommeslager og stifter, Michael Vitus, da Lokalavisen har sat ham stævne til et interview i en ellers travl tid.

En unik lyd

Mother Lewinsky blev dannet for små to år siden af Michael Vitus (trommer), Marc Fachhni-Madsen (sang) og Søren Stensby (rytmisk violin), og det første år dyrkede bandet deres - ret unikke - lyd i 'det skjulte'.
I september sidste år spillede de så deres debutkoncert på Copenhagen Jazzhouse, og siden har de ikke set sig tilbage.
"Kort fortalt er vi tre musikere, som låner fra den klassiske musikhistorie og anvender den i den rytmiske pop/rock," forklarer Michael Vitus og fortsætter:
"Vores lyd er forholds speciel, idet vi spiller alternativ pop med violinen i centrum og med masser af strygere. Mange af musikkens klassiske roller har vi smidt over på strygerne, men det er med den rytmiske lyd i centrum."
En lyd, som allerede har kastet masser af respekt samt et væld af gode anmeldelser af sig. Senest var tidligere Kulturminister Uffe Elbæk ude at rose bandet på sin private Facebook-profil.
Medlemmerne af bandet har igennem de sidste par år figureret på de danske spillesteder i forskellige konstellationer, bl.a. i Tako Lako, Mescalin Baby og Surf in Stereo, men nu satser de altså på Mother Lewinsky, som i øvrigt kan opleves på Huset i Esbjerg den 11. maj.
Og indtil videre er det et rigtig sats fra bandet, der, når de spiller live, tæller medlemmer fra både Esbjerg og Fanø.

Fart over feltet

"Det hele går stærkt lige nu med masser af koncerter og EP udgivelse, men vi er meget, meget glade. Det betyder, at vi har ramt noget rigtigt med vores lyd," siger Michael Vitus, som afslutningsvis lige får svaret på, hvorfra bandnavnet i øvrigt stammer:
"Vi havde vel 50 navne, som vi sad og brainstormede på. Ordet Lewinsky sendte tankerne i retning af store komponister som eksempelvis Stravinsky, mens Mother har en lidt poppet klang over sig. De to i en kombination passede meget godt til det, vi står for som band. Det klassiske med strygerne, der dog spiller bred rytmisk pop og rock. Så nej, det har intet med Monica Lewinsky at gøre," siger Michael Vitus med et smil, inden han må videre til København for at øve til weekendens store koncert.

Publiceret 01 May 2013 07:15