Sportsdirektør i HB Køge, Per Rud. (Foto: JCJ).

Sportsdirektør i HB Køge, Per Rud. (Foto: JCJ).

HB Køges ungdom rykker op i Superligaen

Dansk Boldspil Union har i tirsdag tildelt HB Køge den højeste klublicens indenfor dansk talentudvikling.

FODBOLD: Hele HB Køges organisation har arbejdet hårdt på at forbedre rammerne og indholdet i talentudviklingen, både i moderklubberne og i HB Køge regi, med forbedringer af træner-setup, udviklingsplaner, scouting, netværkstræning både i Herfølge og i Køge samt ude i klubberne osv.
Tirsdag blev dette kæmpearbejde belønnet. Det har givet HB Køge et produkt, som placerer klubbens talentarbejde i en eksklusiv elite blandt landets bedste talentudviklere og Superligaklubber.
Dansk Boldspil-Union har nemlig givet klubben A-licens.
A-licensen HB Køge en masse muligheder i fremtiden. Bl.a. bliver HB Køges U/17- og U/19-hold indplaceret i Danmarks højeste ungdomsrækker U/17- og U/19 Ligaen. Hvilket er lig med Talenternes Superliga.
DBU tildeler HB Køge midler til at ansætte en ny fuldtids A+ træner, som skal fungere som specialtræner og coach for klubbens største talenter og som et vigtigt dagligt led mellem talentafdelingen og seniorholdet.
Udover disse faktuelle fordele giver A-licensen HB Køge muligheden for at opfylde klubbens ambitiøse målsætninger både på senior og ungdom. HB Køge vil være regionens hold - en samlende og udviklende faktor for det ekstremt store talentpotentiale i det midt- og sydsjællandske område - i tæt samarbejde med DBU.
- I HB Køge vil vi udvikle vores egne spillere til et ungt og ambitiøst førstehold, og vi vil udvikle talenter, som kan begå sig på DBUs U-landshold samt blive emner for større udenlandske klubber, primært vores tætte samarbejdspartner FC Utrecht i Holland, siger en glad og tilfreds sportsdirektør Per Rud.
- Når vi i HB Køge sætter unge spillere på banen, som vi alle har været med til at udvikle og hjælpe frem, og vi gør det på et spændende ambitiøst mandskab - og på et kommende nyt stor stadion Køge Park - så skal vi have samlet de midt- og sydsjællandske familier på lægterne, siger Per Rud og fortsætter.
- Det er en rigtig stor dag for hele HB Køge i dag, men vi hviler ikke på laurbærerne! DBU har givet os tilliden - nu venter det spændende arbejde med at videreudvikle hele setuppet, og bringe HB Køge i front for en rivende udvikling i det midt- og sydsjællandske talentmiljø.
pm

Publiceret 01 May 2013 08:30