Selvom landmændene sætter advarselstavler op, så fritager det dem ikke fra at rengøre vejene, så snart de er færdige med arbejdet på markerne.

Selvom landmændene sætter advarselstavler op, så fritager det dem ikke fra at rengøre vejene, så snart de er færdige med arbejdet på markerne.

Motorcyklister skred ud i gylle

En landmands efterladenskaber i form af jord og gylle gjorde en vej så glat, at to motorcyklister skred ud

Af
Dorthe Andresen

Forår betyder også masser af aktivitet på markerne rundt i området. Det betyder også, at der mange steder ligger masser af jord og smat på vejene omkring markerne.
Og kombinationen af jord og gylle på Ottevej i Føvling var skyld i, at to motorcyklister - begge mænd - kom galt afsted.
"De to motorcyklister vælter på grund af den smattede vej. De skøjter simpelthen rundt," siger Jan Lambertsen, leder af Lokalpolitiet i Vejen.
Der blev sendt ambulancer og akutlæge til stedet, og den ene af motorcyklisterne havde skader i ansigtet.

Skal rengøre vejene

De fleste bilister ved sikkert, hvor ubehageligt det kan være at køre, når bilen ikke har kontakt med vejbanen på grund af bunker af sammentrykt fugtig jord, men for trafikanter på kun to hjul, er de ujævne og ofte også glatte veje endnu farligere.
"Det er som at køre i brun sæbe," siger Jan Lambertsen.
Landmændene må naturligvis gerne arbejde på deres marker, og derfor vil der fra tid til anden også være meget beskidt på nogle veje, men selvom der sættes advarselstavler op, så slipper landmændene ikke for rengøring af vejene.
"Det er fint, at de advarer med skilte, men de er forpligtet til rengøring snarest muligt efter at arbejdet er tilendebragt," siger Jan Lambertsen.

Publiceret 01 May 2013 10:30