Sæbekasse DM var sidste år et tilløbstykke med flere end 600 tilmeldinger fra hele landet og finale på Rådhuspladsen i København. Nu skal der køres ræs i Esbjerg.

Sæbekasse DM var sidste år et tilløbstykke med flere end 600 tilmeldinger fra hele landet og finale på Rådhuspladsen i København. Nu skal der køres ræs i Esbjerg.

Sæbekasse DM ræses i gang i Esbjerg

Søndag den 12. maj får alle mekaniker- eller racerkørerspirer i Esbjerg igen mulighed for at deltage i Sæbekasse DM

Sæbekasse DM var sidste år et tilløbstykke med flere end 600 tilmeldinger fra hele landet og finale på Rådhuspladsen i København.
Og nu kan store og små i Esbjerg igen være med - og måske kvalificere sig til finalen i København til sommer. Hos Volkswagen Esbjerg ser man frem til at skyde mesterskabet i gang med de indledende runder, der finder sted den 12. maj.
"Vi ved fra sidste år, at borgerne i Esbjerg er vilde med sæbekassebiler. Det at udtænke og bygge en bil sammen, selve løbet og selvfølgelig chancen for at være den, der drøner først over målstregen ved finalen i København var allerede en succes. I år regner vi med endnu flere deltagere," siger Troels Munch Ladefoged fra Volkswagen Esbjerg.

Kreativitet for hele familien

Sæbekasse DM stiller både materialer og udstyr til rådighed, så familier og venner med øje for design, teknik, kvalitet og køreegenskaber kan bygge og køre deres egen sæbekassebil.
"Der er både mulighed for at stille op med en klassiker hjemme fra garagen og for at bygge sin egen hjemmedesignede, special-sæbekassebil sammen med os. Uanset er både det at bygge sæbekassebilen og ikke mindst at køre den en god måde at være sammen på for både store og små," siger Troels Munch Ladefoged.
Det koster 50 kroner at deltage med sin egen sæbekassebil – inklusive et styling-kit og let forplejning - mens det koster 100 kroner at deltage og få et sæbekassekit (værdi 600 kroner), så man kan bygge sin egen sæbekassebil.
Udover titlen som Danmarksmester i Sæbekasseløb belønnes vinderholdet også med en ferie for hele familien til en værdi af 25.000 kr. De indledende runder finder sted hos Folkswagen Esbjerg den 12. maj klokken 10 til 16, hvor alle deltagere er velkomne til at tage sit eget heppe-kor med. Den store finale køres i København den 23. juni 2013. Tilmeld dit hold til Sæbekasse DM på www.saebekasse.dk. Tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet.

Publiceret 01 May 2013 14:30