Havnen i Sønderborg som postkortmotiv.

Havnen i Sønderborg som postkortmotiv.

Storstilet foto-projekt

Gamle fotografier hentes op fra museets gemmer og ud i cyberspace

Af
Af Svend Mikael Larsen

Nu er der mulighed for at 'gense' sin sønderjyske barndom. Museum Sønderjylland har i den senere tid været i gang med et storstilet projekt, som skal åbne dørene til den store mængde fotografier, der gemmer sig på magasinerne rundt omkring i museets afdelinger.
På Museum Sønderjylland, ISL-Lokalhistorie har man sendt de første 10.000 billeder ud i cyberspace, så de kan ses af alle med adgang til internettet.
?Det er som en nostalgisk billedbog, hvor man selv vælger tid, sted og emne for sin søgen,? fortæller leder af ISL-Lokalhistorie Kim Furdal begejstret.
?Det er en stor tilfredsstillelse, at vi nu kan vise nogle af de mange smukke og interessante fotografier, vi har liggende i vores samling. Der kommer til stadighed flere til, men vi synes, det er værd at markere, at vi nu har rundet de første 10.000 billeder,? fortsætter Kim Furdal.
?Billederne rummer en enestående mulighed for at mindes eller studere sin egen fortid – eller forældrenes og bedsteforældrenes fortid. Det er i høj grad hverdagslivet, der vises. Mennesker, bygninger og landskaber er portrætteret, men også særlige begivenheder er selvfølgelig blevet fotograferet.?
Mange af fotografierne har mere end hundrede år på bagen, og er tæt på at gå i opløsning. Men samtidig med at offentligheden får adgang til fotografierne, opnår museet, at de ved digitaliseringen bliver bevaret for eftertiden.
Billederne kan ses under Sønderjyske billeder på museets hjemmeside museum-sonderjylland.dk.

Strandparti ved Brunsnæs fotograferet af C.C. Biehl.

Strandparti ved Brunsnæs fotograferet af C.C. Biehl.

Strandhotel ved Brunsnæs som postkortmotiv.

Strandhotel ved Brunsnæs som postkortmotiv.

Fiskerbåde i Dyvig Havn fotograferet af C.C. Biehl.

Fiskerbåde i Dyvig Havn fotograferet af C.C. Biehl.

Publiceret 01 May 2013 05:00