Yiqing i den nye restaurant/café/spisested midt i Give

Yiqing i den nye restaurant/café/spisested midt i Give

Give Take Away:

Ny café og restaurant

Give Take Away er navnet på en ny lille café og restaurant i Østergade, hvor der tilbydes servering i huset eller ud af huset

Af
Jørgen Flindt

Gennem nogle måneder har Give Vinhandel solgt ud af store mængder vin med god rabat til følge. For der skulle gøres plads i et af lokalerne til noget helt nyt.
"Folk har nærmest troet, vi var ved at lukke, men tværtimod. Der skulle gøres plads til Give Take Away, og nu er vi klar til at åbne," siger Tommy Albrechtsen.
Inde i lokalet står en flok borde. I alt er der plads til 14 siddende gæster. Udenfor, på Østergade, bliver der plads til ti siddende gæster under parasollernes læ og skygge. En ny restaurant ser dagens lys i Give. Give Take Away hedder den, og 1. maj åbner den og får til huse lige ved siden af Give Vinhandel i Østergade.
Her er der mulighed for at få stillet sin sult og tørst med forskellige retter. Der vil være dagens ret, der vil være nogle kinesiske retter så som hjemmelavede forårsruller og China Box, der vil om formiddagen være mulighed for at købe et stykke franskbrød med ost eller rullepølse, der vil om eftermiddagen være mulighed for kaffe og kage. Der kan købes is, og ja, kort fortalt, vil der være en del at vælge imellem.
Også om det skal spises på stedet, eller tages med hjem.
"Det er et sted, man sætter sig ind, og det er et sted, man tager med hjem fra. Begge dele er muligt," siger Yiging, der sammen med husbond, Tommy, er indehaver af Give Take Away.
"Og alt maden bliver lavet fra bunden. Og jeg bruger selvfølgelig kun gode, friske råvarer," forklarer hun. Hun har selv mange års erfaring fra restaurationsbranchen, og det bliver hende som kommer til at stå i køkkenet.
Hendes mand, Tommy, er klar til at give en hånd med, så vidt det er muligt. Og også han er klar til at den nye café åbner.
"Det er en tanke, vi har haft et stykke tid, at vi ville starte stedet her. Det bliver et sted, hvor vi byder på sund mad og om sommeren med sydlandsk stemning udenfor," forklarer han.
Og at Give Vinhandel og Give Take Away ligger dør om dør og har samme indehavere, giver kunderne en speciel fordel, nemlig at vinen kan købes til hyldepris i vinhandlen og nydes i restauranten. Man kan selvfølgelig stadig købe husets vin. Der vil være mulighed for at købe frokost hver dag minus søndag, hvor der er lukket. Der vil være åbent fra klokken 10 til klokken 18 fra mandag til onsdag, mens der er åbent fra klokken 10 til klokken 21 torsdag og fredag.
Lørdag er der åbent fra klokken 10-14.

Publiceret 01 May 2013 10:00