Jeg troede ikke mine egne ører...

Jeg troede ikke mine egne øjne, da jeg læste, at temaet for næste ”Skøre Fredag” i Haderslev vil være ”Mardi Gras” = ”fest uden begrænsninger”. Der er vist noget ophavspersonen til temaet totalt har misforstået!
”Mardi Gras” er fransk og betyder ”Fede Tirsdag”, eller ”Fastelavns Tirsdag” og var den sidste dag i Karnevalstiden, inden starten på fasten. Så måtte man spise sig mæt i kød og andre fede spiser, så man havde noget at stå imod med i fastemåneden.
Hvem, der har fået den totalt ”skøre” idé at bruge ”Mardi Gras / Fastelavns Tirsdag” som tema for næste ”Skøre Fredag” i Haderslev, må guderne vide. Fastelavn er jo for længst overstået. I år faldt ”Mardi Gras / Fastelavns Tirsdag” den 12. februar!
Jeg synes, at det er pinligt, at man bruger et udtryk som ”Mardi Gras” i flæng, uden først at sætte sig ind betydningen af udtrykket, samt i de folkelige skikke, som knytter sig til fastelavn. Wikipedia kan varmt anbefales, den er kun et klik væk.
Eller kan vi risikere, at vi til næste år skal have ”Lillejuleaften” eller ”Nytårsaften” som tema på butikkernes ”Skøre Fredag”?

Publiceret 01 May 2013 20:05