- Folk bliver syge af det her samfund, skriver Nina Bengtsson - et af talenterne på Hvidovre Gymnasium & HF¿s skrivehold.

- Folk bliver syge af det her samfund, skriver Nina Bengtsson - et af talenterne på Hvidovre Gymnasium & HF¿s skrivehold.

Når jeg bliver voksen...

Jeg er 17 år. Der er blevet taget er valg om, at jeg skal sættes i denne verden. Hvorfor skal jeg så finde ud af det hele selv? - Du må klare dig selv!

Klumme af: Nina Bengtsson, Hvidovre Gymnasium & HF

Teenagere er sindssyge, er der nogle, der siger. Hjernen er ikke udviklet endnu, ergo må de være skøre. Men forstå os ret, vi går fra at være små uskyldige børn til lige pludselig at få en forståelse for tilværelsen. I folkeskolen handler det om at indgå i et fællesskab som en klasse. I niende klasse gælder det, der skal du tage dig sammen, så du kan komme i gymnasiet. For du skal uddanne dig, uddanne dig! Politikerne fabler, som de plejer, men nu skal vi fandeme igennem en masse uddannelse, og det kan ikke gå hurtigt nok. Så er det da klart, at man bliver en smule skør. Må man nu ikke tænke sig om først? Sig det rigtige ¿Forventningspresset...¿. Det er, hvad du selv lægger i det, siger de kloge. Lærerne har et af de vigtigste job i Danmark, hvorfor fungerer det så ikke? Hele karakterræset er blot et spil, et psykologisk spil mellem lærer og elev. Det med at sige det rigtige på det rigtige tidspunkt. Vi lever i en tid, hvor det forventes at de fleste tager en uddannelse, og der stilles nogle krav som gør, at de unge, der normalt ikke burde komme i gymnasiet, alligevel kommer det. Fordi vi hele tiden får at vide, at vi skal hurtigt igennem systemet. Hvor er det menneskelige? Skal vi skyde hinanden? Hvem gider hører på politikerne, når de alle sammen snakker uden om? Drømmene forsvinder. Folk bliver syge af det her samfund, de får stress, angst, depressioner. Folk handler efter deres egen egoisme. Der bliver brugt tonsvis af penge på våbenindustrien, og langt mindre penge til at rede mennesker i u-landende. Hvad er meningen med alle de våben? Er det meningen, at vi som i westernfilmene skal stille os med ryggen til hinanden og gå nogle skridt fra hinanden og se, hvem der skyder først? Der er mange uskyldige mennesker, der er døde, men de er væk nu, så dem tænker vi ikke på, i stedet benægter nogle grupper i samfundet den grusomme fortid, vi har. Alt for få mennesker ved noget om verdenshistorien, om deres lands historie. - Det er dit eget ansvar. NEJ! Jeg er 17, det er blevet valgt, at jeg skal sættes i denne verden, hvorfor skal jeg så finde ud af det hele selv? Det er nemt at brokke sig, men nogle gange er det nødvendigt.

Publiceret 14 May 2013 08:00