Elizabeth Padillo Olesen står bag en inspirationsdag på lørdag, hvor integrationen i kommunen skal under luppen. Foto: Susi Jessen.

Elizabeth Padillo Olesen står bag en inspirationsdag på lørdag, hvor integrationen i kommunen skal under luppen. Foto: Susi Jessen.

De gode integrationshistorier skal fortælles

Hvordan skaber vi en succesfuld integration? Det vil tværkulturel medarbejder, Elizabeth Padillo Olesen, forsøge at finde et svar på

Af
Susie Jessen

Indsats "Hvis vi sørger for at fortælle alle historierne om de mennesker, der har klaret integrationen godt, så kan vi inspirere en masse andre mennesker til at få skabt en god integrationsindsats"
Ordene kommer fra tværkulturel medarbejder i Kolding Provsti, Elizabeth Padillo Olesen, som er en af hovedpersonerne bag en inspirationsdag om integration, der finder sted i Simon Peters Kirke i Kolding.
Elizabeth Padillo Olesen arbejder til dagligt med udlændinge, som på den ene eller anden måde mangler rådgivning eller et socialt netværk.

Den positive historie

Elizabeth Padillo Olesen peger på, at Kolding er en kommune har mange succeshistorier med velintegrerede mennesker. Historier, der ikke altid bliver fortalt.
"Desværre hører vi alt for tit kun de dårlige historier, hvor integrationen er fejlet. Jeg har mange eksempler på folk, der gerne vil yde en indsats og være en del af Danmark, men som lige skal have lidt hjælp. Og derfor er det vigtigt, at vi giver hinanden inspiration til, hvordan vil hjælper på den bedste måde" fortæller Elizabeth Padillo Olesen.

Ikke en byrde

Ved mødet på lørdag den 1. juni vil der blive fortalt om nogle af de positive eksempler på vellykket integration.
Frivillige foreninger fra både Kolding, men også København, Haderslev og Esbjerg vil være til stede, hvor man vil fortælle om indsatser og erfaringer.
En af de erfaringer, som Elizabeth Padillo Olesen har gjort sig er, at man ikke skal skue hunden på hårene.
"Hvis der kommer en somalisk mand ind, der hedder Muhammed, er der mange, der stempler ham med det samme. Det er ikke fair. Vi skal kende historierne bag hvert eneste menneske. For alle er forskellige." Elizabeth Padillo Olesen har haft kontakt til folk fra hele Verden for at hjælpe dem med integration.
Det tværkulturelle arbejde foregår både i kirken, men der arrangeres også begivenheder udenfor kirken, hvor folk med eksempelvis muslimsk baggrund kan deltage. En af de vigtigste ting, som Elizabeth Padillo Olesen har erfaret i sit arbejde er at både danskere og indvandrere skal vise åbenhed overfor hinanden.
"For eksempel er det så vigtigt, at vi ikke betragter de her nye medborgere som en byrde. Vi skal i stedet se på dem som et potentiale. Hvis man har en positiv indstilling til de nye borgere, så bygges deres selvværd også op. Og det kan være en meget stor gevinst for vores kommune".

Publiceret 01 June 2013 07:00