Irene Hansen, da hun endnu lå på den forkerte side af 130 kilo.

Irene Hansen, da hun endnu lå på den forkerte side af 130 kilo.

"Det går skidegodt"

Fedmeoperation: 50-årige Irene Hansen fra Aabenraa smed 60 kg

Det er ikke længe siden, hverdagen mildest talt var grå for social- og sundhedshjælper Irene Hansen. Aabenraaeren var svært overvægtig, hvilket medførte et yderst skrøbeligt helbred.
"Min vægt lå på den forkerte side af 130 kilo, og jeg døjede næsten konstant med følgesygdomme og -symptomer. Blandt andet havde jeg ofte så kraftige astmatiske reaktioner, at vagtlægen måtte komme og give mig en indsprøjtning," fortæller hun.
Overvægten endte også med at koste Irene Hansen en fastansættelse i hjemmeplejen.
"At blive fastansat var en umulighed, fordi jeg typisk lå syg op mod en uge hver måned. Jeg brændte for mit job, så på den måde fik jeg det spark, der mere end noget andet motiverede mig til at tage et drastisk skridt mod forandring."

Frygten gjort til skamme
Irene havde ellers flere gange tidligere forsøgt at tabe sig, men uden det store held.
"Tre gange var det lykkedes at smide ca. 30 kilo, men alle gange tog jeg lige så meget på igen. En veninde, der selv har gennemgået en gastric bypass fedmeoperation, anbefalede mig at gøre det samme - men tanken om at løse problemet på den måde virkede forkert, og jeg turde heller ikke. Efterhånden blev jeg dog klar over, at det for mig var den eneste udvej."
Hendes frygt for operationen blev heldigvis gjort til skamme.
"Siden da er det gået skidegodt. Allerede dagen efter var min sukkersyge forsvundet, og siden blev jeg også af med de andre sygdomme og fysiske problemer. I dag må jeg blot have lidt astmamedicin morgen og aften."
Irene beklager, at medierne ofte tegner et negativt billede af fedmeoperationer.
"Jeg har fået et helt nyt liv og kan gøre ting, jeg kun turde drømme om. Det samme har rigtig mange andre. Selvfølgelig ville det være en stor gevinst for samfundet, hvis politikerne gav flere overvægtige mulighed for at blive opereret," siger Irene som på grund af lange ventelister på de offentlige sygehuse kunne komme i betragtning til fedmeoperation på et privathospital, uden selv at skulle have penge op ad lommen.
mhe

Efter det drastiske vægttab lykkedes det Irene at blive

Efter det drastiske vægttab lykkedes det Irene at blive "fastansat" - både professionel og privat. Og glæden ved det nye liv kunne ikke være større.

Publiceret 01 June 2013 08:00