Julian Fritze giver den gas med sang og guitar på sit værelse.

Julian Fritze giver den gas med sang og guitar på sit værelse.

Jeg er en sceneluder

17-årige Julian Fritze elsker at spille musik, danse og synge

"Jeg er en sceneluder," siger Julian Fritze med et selvironisk grin.
Den 17-årige gymnasieelev fra Vejle fortæller, at han altid har elsket at stå på en scene og spille, synge og danse.
Som 5-årig startede han med at danse breakdance, og som lille lærte han at spille trommer ligesom sin ældste storebror Mickey.
Senere lokkede guitaren, og han begyndte at spille guitar i musikskolen. Han spiller stadig guitar og har to elektriske og en akustisk guitar. Og så kan han i øvrigt også spille på klaver/keyboard.
I 2010 deltog Julians yngste storebror Jannick i X-Factor, hvor han var en del af boybandet In-Joy, der var med i et par live-udsendelser. Det var ret fedt, tænkte Julian, så han begyndte også selv at synge og opdagede noget væsentligt.
"Jeg fandt ud af, at jeg bedst kunne komme ud med mine følelser via sang. Jeg er en meget følelsesladet person," fortæller Julian.

“Write A Song”

Efter 8. klasse på Langelinies Skole tog han 9. Klasse på Viby Efterskole, som er en fynsk efterskole for musik, dans og teater. Her begyndte han at skrive sine egne sange. Han skrev blandt andet sangen "Write A song" til en pige, han syntes var sød og smuk, og som han senere blev kæreste med.
"Hun syntes ikke selv, hun var smuk, og det blev jeg lidt sur over. Så jeg ville gerne spille en sang for hende, men jeg synes ikke rigtig, der var nogle kendte sange, der sagde det, jeg gerne ville," fortæller Julian.
Han derfor skrev sin helt egen sang til pigen.
"Det er en sang på fem minutter, der siger, hvem jeg er. Det er mit eget lille mesterværk, og den betyder stadig utroligt meget for mig."
"Mange af mine sange er skrevet til bestemte personer, og at spille dem foran den ene person er det, jeg allerbedst kan lide. Men det er også det, der gør mig mest nervøs," fortæller Julian.
"Jeg kan sidde med min akustiske guitar i timevis og synge. Men jeg elsker også at stå på scenen med min elektriske guitar og fyre soloer af og spille rockstar. Jeg har svært ved at vælge, og det er måske mit problem. Jeg vil det hele."

Julian kan både spille klassisk og rytmisk guitar samt trommer og klaver.

Julian kan både spille klassisk og rytmisk guitar samt trommer og klaver.

Gammeldags gentleman

Selvom han blev fascineret af at se sin bror i X-Factor, har Julian ikke nogen planer om at prøve at slå igennem ad den vej.
"Jeg er meget gammeldags og vil gerne starte nedefra. Hele mit liv drejer sig om musik, og jeg vil kæmpe for at komme til at leve af det, men jeg har ikke travlt med det."
"Det skal være ærligt, og tingene skal komme fra hjertet," siger Julian og uddyber om sig selv:
"Mine forældre er skilt, og jeg er en mors dreng, der prøver at være en gammeldags gentleman. Jeg tænker meget på, hvordan andre har det, og på at gøre andre glade. Engang efter jeg havde spillet, kom der en hen og sagde, det ramte ham lige der, hvor han var. Det er det største, jeg har oplevet."

Julian Fritze

17 år, går på musiklinjen på Rosborg Gymnasium
Synger og spiller guitar i bandet ?Fast Forward?, ligesom han
Hans yndlingskunstnere er Beatles, Bruno Mars og Mads Langer
Drømmer om et liv som sanger og musiker med eget band under navnet Julian Fritze

Publiceret 01 June 2013 12:00