Der bliver masser af lamme-aktiviteter på Ribe Vikingecenter i tiden, hvor hele Sydvestjylland står i Lammefestivalens tegn. Her er det lammepølser, der bliver tilberedt.

Der bliver masser af lamme-aktiviteter på Ribe Vikingecenter i tiden, hvor hele Sydvestjylland står i Lammefestivalens tegn. Her er det lammepølser, der bliver tilberedt.

Lammefestival er natur og velsmag for livsnydere

Den tredje udgave af Lammefestivalen i Sydvestjylland byder på en kombination af autentiske oplevelser hos producenter af lam og udsøgte menuer på førende restauranter

 Lammene ved Vadehavet og Vesterhavet må konstant bevæge sig for at finde føden på græsningsarealerne med den helt særlige, salte vegetation. I slutningen af foråret har de vokset sig kødfulde og fulde af smag, så de kan udgøre råvaren i udsøgte menuer, der kombineres med naturoplevelser ved årets Lammefestival i de to første uger af juni.
En række lokale producenter af lammekød, 10 restauranter, fire slagtere og lige så mange gårdbutikker deltager i Lammefestivalen, hvis formål er at skabe interesse for lokale kvalitetsfødevarer samt øge gastroturismen i og afsætningen af produkter fra Sydvestjylland.
"Lam er en af de stedsspecifikke råvarer, som har gjort det muligt at profilere vores region som en kulinarisk destination med enestående muligheder for at forene smags- og naturoplevelser," siger koordinator i Sydvestjyske Smagsoplevelser, turistchef i Varde Colin Seymour.
Lammefestivalen i første halvdel af juni – og lidt til – byder på en række tilbud om autentiske naturoplevelser i kombination med, at lammekød er på menuen hos førende restauranter i det sydvestjyske område. Ofte er udgangspunktet hos producenten, der gerne fortæller historien om lammene og de opvækstbetingelser, der giver velsmag og kraft på middagsbordet.
På www.lammefestival.dk kan du få et overblik over de mange events. For eksempel: Vadehavstapas på café i Tønder, vikingetidens lam i Ribe, vandreidyl og lammebuffet i Brørup, vadehavslam og spillemandsmusik på Fanø, lam og urter tilberedt over åben ild på Skallingen samt lammelækkerier tilberedt af kendte kokke midt i naturen ved Varde.

Publiceret 01 June 2013 12:00