Møllen maler sommerlet underholdning i flot samarbejde med Mungo Park i kabaretten Tjenerne på Sans Souci.

Møllen maler sommerlet underholdning i flot samarbejde med Mungo Park i kabaretten Tjenerne på Sans Souci.

Trussesang får nyt liv

Møllen maler sommerlet underholdning i flot samarbejde med Mungo Park i kabaretten Tjenerne på Sans Souci

Af
Af Carl Skøtt

Når en banal sang som Birthe Kjærs Jeg går aldrig til bal uden trusser dukker op i en nutidig kabaret, begynder tæerne automatisk at krumme sig. De folder sig dog hurtigt ud igen, for helt afgørende er, hvordan sangen serveres, og hvor serveringen foregår. Når det foregår på Teatret Møllen i Haderslev er alt muligt, og når kabaretten tilmed har hedengangne Sans Souci i Kolding som omdrejningspunkt, passer sangen perfekt.
Sans Souci lukkede og slukkede i 1990 efter en turbulent sidste periode, men i årene forud tilbage til 1951 var Sans Souci et af provinsens meste kendte underholdningssteder - først med varieteshows og siden med revyer af svingende kvalitet.
Der var dengang en meget stor tjenerstab, og det er den, der omkring en bar er bindemidlet i Tjenerne på Sans Souci - og så får vi ellers en skønsom blanding af viser, der alle har det til fælles, at de skal glæde og fornøje - enkelte gange også vække til eftertanke - et feststemt publikum på Sans Souci.
Og så er vi tilbage ved Birthe Kjærs trussesang. Den er mere sjov end plat, men det underlivsfikserede hørte også Sans Souci til. Det bliver der giver eksempler på, men trussesangen er alligevel noget særligt. Den blev i 1972 lanceret af Birthe Kjær på netop Sans Souci, og så var ikke blot en landeplage født, men Birthe Kjærs revy-karriere fik et gevaldigt skub i den rigtige retning.
Det er den lette genre, Møllen mest maler i denne kabaret, men det gøres charmerende og vidunderlig musikalsk af et veloplagt hold, der til lejligheden er sammensat af aktører fra både Møllen og Teatret Mungo Park i Kolding.
Møllens scenograf Gitte Kath har sædvanen tro stået for scenografien, der består af en bar samt publikum integreret i en varieteopstilling - altså med borde i stedet for tilskuerrækker. Det er virkelig smart gjort. Ole Sørensen er instruktør, Rasmus Steenberg musikalsk leder og på scenen står Klaus Andersen og Connie Tronberg. Fra Mungo Park ses på scenen Jesper Riefenstahl, Frank Thiel og Maja Juhlin.
Sammen udgør de en homogen gruppe med det musikalske sat i centrum. Derfor opleves trussesangen heller ikke som en gammel døgnflue, der popper op, men som en sang, der har fået nyt liv, og det gælder i øvrigt også for alle de øvrige viser, monologer og dialoger. Aktørerne på scenen giver numrene liv og nerver - også de lidt mere platte.
På Møllen spiller Tjenerne på Sans Souci stort set hver dag frem til 15. juni. Herefter opføres kabaretten på Mungo Park, og her er alle opførelser udsolgt.

Publiceret 01 June 2013 08:00