Kampen i 7. runde af landspokalturneringen mod mestrene fra FC Midtjylland har befundet sig som en fjern plet i horisonten for Team Esbjerg, der afsluttede sæsonen i Dame Håndbold Ligaen med en slutspilskamp mod Randers HK 17. april.

Kampen i 7. runde af landspokalturneringen mod mestrene fra FC Midtjylland har befundet sig som en fjern plet i horisonten for Team Esbjerg, der afsluttede sæsonen i Dame Håndbold Ligaen med en slutspilskamp mod Randers HK 17. april.

Afskedens time mod mestrene fra FC Midtjylland

Optakt til aftenens kamp i landspokalturneringen mod mestrene fra FC Midtjylland.

Kampen i 7. runde af landspokalturneringen mod mestrene fra FC Midtjylland har befundet sig som en fjern plet i horisonten for Team Esbjerg, der afsluttede sæsonen i Dame Håndbold Ligaen med en slutspilskamp mod Randers HK 17. april. Men nu er tidspunktet kommet, da de rødblusede Esbjerg-piger skal bygge sig op til at forsøge at skabe en overraskelse mod overmagten fra heden.
"Vi kunne ikke få en sværere lodtrækning end danmarksmestrene på udebane, som tilmed har en intakt trup til næste sæson. Men nu giver vi den fuld skrue og håber at levere et godt resultat, både for de spillere, der stopper i klubben, og for dem, der fortsætter," siger cheftræner Lars Frederiksen.
I en periode på over to måneder uden kampe har det ikke været muligt at holde samme træningsintensitet og –mængde, som når turneringen kører på højtryk.
"Vi har i perioder været forholdsvis få på grund af landskampe og enkelte skader, men vi har haft mange U16- og U18-spillere med og har trænet fint. Desuden har vi haft fokus på fysisk træning. I ugen op til pokalkampen har vi dog beskæftiget os mere og mere med håndbold, så vi kan være forberedt på at gøre så god modstand som muligt," siger Lars Frederiksen.
Han så gerne, at den første DHF-runde i pokalturneringen lå i august, så den kunne bruges som kvalificeret forberedelse til en ny sæson. Desuden bifalder han bestræbelserne på at gøre 7. runde til en seedningsrunde, så to slutspilshold ikke brager sammen så tidligt i turneringen.
Kampen i Ikast onsdag aften er afskedskamp for syv af spillerne i truppen, som enten fortsætter karrieren i andre klubber, indstiller karrieren eller holder pause.
FC Midtjylland - Team Esbjerg onsdag den 19. juni kl. 19.00 i Ikast-Brande Arena - Team Esbjergs trup:
Målmænd: Rikke Schmidt og Mia Nygaard Hansen
Venstre fløj: Jessica Helleberg
Højre fløj: Kelsi Fairbrother
Streg: Maja Bech Hansen og Rikke Krogsgaard
Bagspillere: Lotte Grigel, Gøril Snorroeggen, Angelica Wallén, Tove Seest, Line Thorius og Mie Kolding

Publiceret 19 June 2013 14:00