Cathrine Dahl Virsøe-Frandsen var en af de første studenter, der fik den blå hue på. Her får hun overrakt blomster af handelsgymnasiets rektor Bruno Lindskjold.

Cathrine Dahl Virsøe-Frandsen var en af de første studenter, der fik den blå hue på. Her får hun overrakt blomster af handelsgymnasiets rektor Bruno Lindskjold.

Student 2013:

Handelsstudent vil være læge

Nybagt student har taget ekstrafag for at komme ind på sit drømmestudium

20-årige Cathrine Dahl Virsøe-Frandsen skal ikke have noget sabbatår eller fjumreår, eller hvad man nu kalder det, når studenter tager en pause fra bøgerne, inden de går videre med uddannelse. Cathrine er lige blevet handelsstudent på Campus Vejle, og hun skal nu bruge sommerferien på at læse kemi, så hun kan opfylde kravene til at komme ind på medicin-studiet.
"Jeg synes, det er mega spændende, hvad der sker inde i kroppen, og jeg vil gerne arbejde med mennesker og hjælpe andre," siger Cathrine Dahl Virsøe-Frandsen, der er fra Middelfart.
De fleste medicin-studerende kommer fra det almene gymnasium, og det var da heller ikke planen, at den nybagte handelsstudent fra Middelfart ville læse medicin, da hun startede på handelsgymnasiet i Vejle.

Fra økonomi til medicin

"Det var min plan A at læse matematik-økonomi, men i løbet af 1.g fandt jeg ud af, at jeg hellere ville være læge. Min fætters kone læser til læge, og jeg synes, det var vildt spændende at høre om," fortæller Cathrine.
Hun overvejede at skifte til det almene gymnasium, hvor man har de fag, man skal bruge for at komme ind på medicin-studiet, men besluttede at fortsætte på handelsgymnasiet og sætte fokus på karaktererne og tage de nødvendige fag ved siden af.
I løbet af 2.g tog hun fysik som selvstudium, og nu skal hun altså i gang med kemien, inden hun til efteråret starter på sit drømmestudium.
"Jeg kan ikke vente med at komme i gang."


Lokalavisen har talt med flere af de nye studenter fra handelsgymnasiet. Læs om deres fremtidsplaner og drømme i Lokalavisen Budstikken Vejle, der udkommer tirsdag den 25. juni.

null

Publiceret 19 June 2013 15:00