Så lettede det første Alsie Express fly i ordinær drift fra lufthavnen i Sønderborg.

Så lettede det første Alsie Express fly i ordinær drift fra lufthavnen i Sønderborg.

Haderslev-tanker bag matsorte fly

Forleden lettede det første fly fra 'Alsie Espress'. Flyets look er udtænkt i Haderslev

Forleden lettede det første matsorte Alsie Express-fly fra Sønderborg Lufthavn. Tre kvarter efter landede det lige så planmæssigt i Københavns Lufthavn. Dermed er Danish Air Transport ikke længere alene om at flyve på ruten
"Alt klappede, da det første af de to fly af typen ATR-72-500, mandag morgen tog af sted på sin jomfrurejse. Både ind- og udcheckningen samt de 35 minutter i luften forløb helt efter planerne," oplyser Alsie Express:
"Det eneste, der indikerede, at der var tale om en premiere var, at der udover rundstykker og lokalbrygget æblemost blev serveret champagne til alle rejsende. Herudover var der ingen tegn på, at det var første gang, at flyet og personalet tog turen mod hovedstaden med passagerer ombord," fortæller selskabet.
Direktøren for Alsie Express, Henrik Therkelsen, som fløj med på jomfrurejsen, havde da også kun roser til sit personale, da han atter landede i Sønderborg Lufthavn:
?Det var tydeligt at mærke, at vi har ansat nogle personer med den nødvendige erfaring og rutine inden for feltet. De sørgede for, at alt forløb, som det skulle fra start til landing,? sagde han og forsatte: ?Det var utrolig glædeligt, at vi efter så mange måneders intens forberedelse kom godt fra start. Nu er vi i gang – og nu skal vi for alvor bevise, hvad vi kan?.
De matsorte fly adskiller sig fra de fleste andre fly på himlen. Det noget anderledes look er udtænkt af reklamebureauet Adformation, der har til huse i Haderslev. Det er ikke hverdagskost at designe tøj til fly, men Haderslev folkene er sluppet ret godt fra det.

Publiceret 20 June 2013 08:15