Blåvandshuk Fyr er genåbnet!

Nu er der igen adgang til at nyde udsigten fra Blåvandshuk Fyr

Blåvandshuk Fyr har været under renovering i næsten 3 måneder.
Den omfattende renovering er dog nu så fremskreden, at der igen er adgang for turister og fastboende, for hvem panoramaudsigten fra toppen af Fyret er en fast bestanddel af en god oplevelse i Blåvand.
Siden påske har gæsterne været forment adgang til Fyret og selv om Anne Römer har været på plads bag disken i fyrmesterboligen i hele perioden for at sikre adgang til vindmølleudstillingen og formidle information til turisterne, så har der manglet noget.
”Rigtig mange turister har savnet besøget i Fyret og den fantastiske udsigt, der skifter med årstiden og vejret,” siger Anne Römer.
For mange af stamgæsterne blandt turisterne er et fyr-besøg en fast del af en vellykket ferie.
”Så det har været lidt trist at måtte skuffe så mange i så lang tid," siger Anne Römer, der har glædet sig til åbningsdagen og har forberedt den nøje.
Selvom der stadig resterer lidt arbejde udvendigt på Fyret, der stadig er indhyllet i stillads og plast, så er det vigtigste for gæsterne at kunne komme op og nyde udsigten.
” og det kan de nu” siger tyske Anne Rømer, der for nogle år siden valgte at flytte fra Tyskland til Danmark og nu allerede er en institution bag skranken i Fyrmesterboligen.
Genåbningen af Blåvandshuk Fyr fejredes ved en lille ceremoni, hvor Borgmester Gylling Haahr klippede snoren og sikrede fri passage op ad de 170 trin til den smukke nye lanterne.
”Nu kan turister, borgere og andre fyr-entusiaster igen se verden lidt fra vest – og lidt fra oven,” noterede borgmesteren.


Baggrund:

Varde Kommune og COWI har siden april været i gang med et planlagt vedligeholdelsesarbejde på Blåvandshuk Fyr. En facaderenovering af tårnet og renovering af lanternehuset blev imidlertid noget mere omfattende end først planlagt, da både stålkonstruktioner og stålfundament var i dårligere stand end forventet.
Med en ekstraordinær indsats fra Varde Kommune, COWI, håndværkerne og Kulturstyrelsen lykkedes det at gennemføre renoveringen på rekordtid og prioritere de ting, der sikrede adgangen til attraktionen til turistsæsonen. Fyret besøges hvert år af næsten 50.000 gæster.

Publiceret 24 June 2013 12:00