Jule Elbøl og Cana Buttenschøn i den genåbnede Café Kærbo sammen med nogle af KærBos beboere.

Jule Elbøl og Cana Buttenschøn i den genåbnede Café Kærbo sammen med nogle af KærBos beboere.

Café har skruet op for hyggen

Café KærBo er genåbnet på busstationen efter ombygning

Af
Mikkel Hansen

I mandags slog Café Kærbo dørene op igen efter en større ombygning af lokaler på busstationen i Sønderborg.
Caféen er blevet moderniseret og inventaret udskiftet med moderne brugte møbler, der ligesom tidligere er til salg i samarbejde med Kirkens Korshær.
“Standarden på de brugte møbler er blevet højere. Vi ville gerne udvikle caféen og få et andet klintel. Vi vil f.eks. gerne tiltrække flere unge mennesker,” fortæller Cana Buttenschøn.
Café KærBo drives af Fonden Kærbo, der også driver botilbuddet KærBo samt butikken KærBolig på Perlegade.
“Næsten alle vores beboere er førtidspensionister, og der er ikke så mange tilbud til dem. Vi synes, at dem, der magter det, skal tilbydes et job. Alle skal have noget at stå op til, også hvis det måske kun er en dag om ugen. Det kan vi tilbyde med Café Kærbo og KærBolig,” fortæller Cana Buttenschøn.
Næsten alle KærBo's beboere har været involveret i moderniseringen af caféen, der som noget nyt får mulighed for udendørsservering. Menukortet er udvidet med brunch og flere take-away-retter, og derudover tilbyder Café Kærbo også firmaaftaler, hvor arbejdspladser kan få frokosten leveret.
“Vi er lidt billigere end andre caféer, vi laver god mad, her er hyggeligt, og så støtter man støtter rent faktisk noget godt ved at komme her. Vi håber også, at caféen kan være med til at bryde nogle tabuer om mennesker med psykiske problemer,” siger Cana Buttenschøn.
Syv af KærBo's 17 beboere arbejder på caféen sammen den fuldtidsansatte Julie Elbøl, der er ansvarlig for køkkenet. Caféen er åben mandag til fredag.
Udover Café Kærbo driver Fonden KærBo som nævnt også forretningen KærBolig på Perlegade, der handler med brugskunst og inventar. Butikken åbnede for fire måneder siden, og beskæftiger udover en fuldtidsansat bestyrer også tre beboere fra KærBo.
Beboerne på KærBo har også kastet sig over et støtteprojekt for et meget fattigt område i Ghana, hvor målet er at skaffe penge til at bygge en brønd. En del af indtægterne fra caféens møbelsalg går netop til det afrikanske hjælpeprojekt.

Publiceret 24 June 2013 09:30