Kurserne holder de ældre kørende i længere tid.

Kurserne holder de ældre kørende i længere tid.

Giv et køreteknisk kursus som gave

Trafiksikkerhedsgruppen i Haderslev Kommune har i flere år tilbudt kurser for ældre bilister, men nu kan man også give et køreteknisk kursus som gave, og dermed være med til at holde modtageren kørende i længere tid

Hvis man har problemer med at finde på en gave til sine forældre eller andre i 65+ generationen, som har alt og intet ønsker sig, så har Trafiksikkerhedsgruppen i Haderslev nu et godt bud på en gaveide, som kan være med til at holde modtageren kørende i længere tid.
Det går ganske enkelt ud på, at man giver et gavekort til et køreteknisk kursus. Kurset er specielt udviklet til borgere på 65 år eller derover. Det kan både være til folk, der måske er begyndt at føle sig en smule usikre bag rattet eller til dem, der synes, det kan være sjovt at komme en tur på køreteknisk anlæg.
"Det er ment som en positiv idé, og vi er spændte på, om det fænger. Vi ved, at når man først kommer lidt op i årene, så kan nye skilte, nye trafikregler og ombygning af veje være med til, at man føler sig lidt usikker bag rattet. Samtidig ved vi også, at et kørekort giver personlig frihed, og at det derfor er vigtigt for mange, at de kan blive ved med at køre," siger Sonja Svendsen, formand for Trafiksikkerhedsgruppen i Haderslev Kommune.
Kurserne afholdes i samarbejde med Seniorrådet, Handicaprådet og Ældresagen i Haderslev, og kurserne er en blanding af teori, kørsel på køreteknisk anlæg og på almindelig vej.
Af praktiske hensyn vil der kun være et begrænset antal gavekort til salg, ligesom de kun sælges i en kort periode fra 15. juni til 1. august 2013. Der er sat 48 gavekort til salg, og de sælges efter "først til mølle" princippet. Gavekortet må også gerne gives til en borger, som kører i en ombygget handicapbil, uanset alder. Der er fast pris på gavekortet, nemlig 550 kr. Gavekortene kan bestilles via nettet på www.haderslev.dk

Publiceret 24 June 2013 14:15