I august er der igen spændende Højskoledage på Knudepunktet.

I august er der igen spændende Højskoledage på Knudepunktet.

Højskoledage på Knudepunktet

Titlen på dette års Højskoledage på Knudepunktet er “Livsglæde”

Der er spændende emner på programmet, når Knudepunktet slår dørene op til Højskoledage i august.
Udvalget, der har sammensat programmet, sælger billetter onsdag den 3. juli.
“Vi har sammensat programmet under titlen ”Livsglæde”, og har mange vinkler på det. Der er foredrag både formiddag og eftermiddag, selvfølgelig med en middagspause, hvor vi skal have rigtig kro-mad fra Lintrup. For det første foredrag er med Jørn Buch og hedder “Brun sovs og frikadeller,” fortæller John Bay.
Jørn Buch vil i sit foredrag komme omkring, hvad vil det sige at være dansk, og hvad adskiller os fra ”de andre”?
Han kommer med en lang række bud på hvad danskheden er.
Om eftermiddagen kommer Per Hansen med foredraget “Blandt originaler og andet godtfolk.” Per Hansen har i mange år lavet TV-portrætter af festlige/skæve personligheder, og vil fortælle om, og vise filmklip med, disse mennesker.
Næste dag lægges ud med Jørgen Frederiksen Mortensens foredrag ”Ud mæ' de gamle – nervepiller eller skvalderkål.” Jørgen Frederiksen Mortensen giver sit bud på hvordan man har klaret overgangen fra stenalder til pensionsalder.
“Vi runder højskoledagene af med Doris Sommerlund. Doris fører os gennem en eftermiddag med ”Spurven” altså Edith Piaf, fortæller John Bay.
Doris Sommerlund stillede sig under en ferie i Paris, uden videre, op på en scene i en lille cafe og sang Edith Piaf sange. Nogle år senere gentog hun det – og fik tilmed solgt sine cd'er. Doris Sommerlund fortæller om hvordan hun turde kaste sig ud i det, og underholder selvfølgelig også med de kendte Edith Piaf sange.
“Vi ser frem til to hyggelige dage i livsglædens tegn, vi har lavet en folder med yderligere oplysninger om dagene, den er man velkommen til at hente på Knudepunktet,” siger John Bay.

Publiceret 24 June 2013 10:30