Frederikke Mertins er efter en lang skadesperiode tilbage som en overordentlig stærk svømmer. Hun tog to sølvmedaljer med sig hjem fra de østdanske mesterskaber.

Frederikke Mertins er efter en lang skadesperiode tilbage som en overordentlig stærk svømmer. Hun tog to sølvmedaljer med sig hjem fra de østdanske mesterskaber.

Hvidovre Svømmeklub fik flotte resultater til de østdanske mesterskaber

Østdanske mesterskaber bød på medaljer og personlige rekorder

Af
key

Hvidovre Svømmeklubs årgangssvømmere klarede sig flot til de østdanske mesterskaber i henholdsvis Vesterbro Svømmehal og Gentofte Svømmehal.
De yngste svømmere var i Vesterbro svømmehal på kortbane, mens de ældste i svømmede på langbane i Gentofte.
Sæsonmålet er de danske årgangsmesterskaber senere på året, hvorfor deltagelsen i de østdanske mesterskaber mere blev vurderet som en formtest og en pejling af hvilke justeringer, der skal laves frem mod de danske mesterskaber. Derfor er svømmerne også i tung træning under disse mesterskaber.
Og resultaterne udeblev da heller til mesterskabet. I den yngste gruppe fik alle svømmere rigtig flotte tider, med personlige rekorder over hele linjen. Silja Hansen opnåede kravtid til de danske årgangsmesterskaber senere på året og Josefine Brosbøl Olsen fik en flot sølvmedalje i 100m butterfly.
De ældre svømmere, der var på langbanen i Gentofte viste ligeledes rigtig god vilje og god teknisk udvikling, hvilket gjorde, at også de længere løb hang rigtig fint sammen.
- De lange løb har være lidt problematiske hidtil, og der er stadigvæk lidt vej endnu inden alle løb har samme høje niveau, men der er klart forbedringer at spore, lyder det fra holdets træner.
En af forbedringerne stod Frederikke Mertins for. Efter en længere skadesperiode er hun kommet tilbage og kunne således tage to sølvmedaljer i henholdsvis 100 og 200 meter brystsvømning med sig hjem.
- Trods de fine resultater er der stadigvæk en del arbejde forude for de unge svømmere inden de danske mesterskaber for at opnå den bedst mulige placering til stævnet, lyder det fra træneren.
 

Publiceret 24 June 2013 10:45