"Fyr den af!! Hold en fest! Men pas på dig selv," lyder budskabet her op til Kløften Festival

KLØFTEN:

Sikker sex er god stil

Haderslev Kommune forsætter kampen imod klamydia på årets Kløften Festival

Af
pra

Haderslev Kommunes kampagne ”Hey Brug kondom!” er i fuld gang. Budskabet er i år Test nu – det er god stil. Det er dit eget ansvar at være fri for kønssygdomme – det er klamt at lade være! Kommunens Ung til ung-korps uddeler gratis kondomer og infofoldere på festivalpladsen. Som noget nyt bakker lokale sponsorer op. Det betyder, at der i år udleveres små visitkort, med korte statements/opfordringer/budskab på den ene side, og på den anden side er der enten et værdi- eller rabatkort til en af følgende lokale forretninger; Crazy Daisy , Vero Moda, Matas Storegade, Café Kridt eller Marcus.
Med budskaber som ”Test nu – det er god stil!”, ”Undgå en syg oplevelse...” og ”… Det er klamt at lade være” går kampagnen direkte efter en ændring af både holdning og adfærd igennem enkle og overskuelige nemt aflæselige budskaber. Et af kampagnens mål er at være der, hvor de unge færdes. Derfor er det også oplagt at være til stede ved Kløften Festival og senere på sommeren ved Vojens Høtte og HUR Festivalen i Damparken. Det er en tendens til, at de unge i målgruppen undervurderer klamydia og de følger sygdommen kan have, med barnløshed som den mest alvorlige.
Kampagnen sætter derfor fokus på både gener, konsekvenser og ikke mindst løsninger på problemet. Det bedste middel mod klamydia og andre seksuelt overførte sygdomme er ganske enkelt at dyrke sex med kondom, men også at lade sig teste, hvis man har mistanke om, at man er smittet med en kønssygdom.

Om kampagnen:

Indsatsen mod klamydia er en del af en strategi omkring seksuel sundhed, som Udvalget for Sundhed og Forebyggelse har tilføjet i Sundhedspolitikken i 2012. Målet er at nedbringe antallet af klamydia tilfælde, blandt unge fra 15 til 29 år, med kampagnen ”Hey Brug kondom!”. I 2011 blev 26.617 testet positive - på landsplan. Yderligere info på kampagnesitet: www.godsikkersex.dk.

Publiceret 25 June 2013 07:13