(Foto: SKJ).

(Foto: SKJ).

21 veje til en grønnere kommune

KØGE: Når Køges gader graves op for at skabe plads til fjernvarmerør, så sker det ikke kun for at skaffe billig varme til borgere og virksomheder. Fjernvarmen skal også være med til at gøre Køge Kommune mere grøn og klimavenlig.
Byrådet har netop godkendt årets Agenda 21- og Klimahandlingsplan, og her er fjernvarmen ét af 21 eksempler på, hvordan Køge Kommune sætter ind til gavn for klimaet. 
- Køge Kommune er kommunens største arbejdsplads og har derfor en forpligtelse til at gå forrest for klimaet, men det er ikke kun kommunen selv, der skal skrue ned for strømmen og varmen. Vi skal også gøre det nemt for borgerne at leve grønnere. Derfor tilbyder kommunen fx energitjek af privatboliger, ligesom vi har gjort det nemmere at komme rundt med bus, siger borgmester Marie Stærke (A).
Køge Kommune har underskrevet en række aftaler, som skal være med til at få energiforbruget og CO2-udslippet ned. Bl.a. er Køge med i EUs borgmesterpagt, hvor målet er at sænke kommunens CO2-udslip med 20 pct inden 2020.
- Det er et ambitiøst mål, men vi når det, hvis vi gennemfører de 21 projekter i handlingsplanen – og vi er godt på vej, siger Marie Stærke.

Publiceret 28 June 2013 10:45