Også i år havde optoget sine smækre sild. Foto: Sven Møller

Også i år havde optoget sine smækre sild. Foto: Sven Møller

Fest og farver i Haderslev

Ikke engang utætte vejrguder kunne ødelægge karnevalshyggen

Af
Sven Møller

Damparken i Haderslev var proppet med børn i alverdens afskygninger allerede fra fredag morgen. Vejret var ikke noget særligt, men det var stemningen til gengæld. Blæsende og råkoldt vejr omdannede børnene selv til et smilende, omgængeligt opholdsvejr. Op ad dagen kom der imidlertid regn, så da Far og Mor hentede børnene efter optoget lignede de mest af alt druknede mus, men de smilede stadig.
Det var en fantastisk dag med masser af musik, bevægelse og gøgl. Tovholder og scenens mikrofonbærende multikunstner Marie Gregersen fra Gram Musikværksted, var ikke et sekund i tvivl.
"Det kan da godt være, himlen er lidt grå, men vi har altså 1200 glade børn, som glæder sig meget til senere at gå i optog. Det er da ganske fantastisk," fortæller hun før hun iler til andre opgaver for at medvirke til at holde stemningen på kogepunktet. Det var dejligt at opleve en sprudlende energi over hele feltet. Børnene gav den virkelig gas.
Ethvert karnevalsoptog har sambadansere, og her var Haderslev heller ingen undtagelse. Smækre sild havde med succes øvet sig i at få hofter med velsmurte kuglelejer, som bevægede dem sensuelt mod Kløften, som var optogets mål. En tre stykke havde dog forladt sambafolket for at hellige sig styregruppens arbejde totalt, men det var ganske åbenbart, at kvinderne ikke totalt kunne holde hofterne i ro, da luften fyldtes med sydamerikanske rytmer.
"Vi starter en seniorgruppe næste år," storsmilede Maibritt Olsen fra styregruppen.
Optoget kom af sted. Helt som vi plejer. Optoget bevægede sig igennem en menneskepakket by. Helt som vi plejer. Optoget begejstrede os alle. Helt som vi plejer.

Publiceret 28 June 2013 16:00